GündemKolay pasta tarifleri ile kutlamalara lezzet katın

Kolay pasta tarifleri ile kutlamalara lezzet katın

28.04.2018 - 11:51 | Son Güncellenme:

Son anda gelen misafirler ya da aniden ortaya çıkan tatlı krizleri için evde yapabileceğiniz pek çok pasta çeşidi var. Pratik ve lezzetli pasta tariflerini sizler için derledik.

Kolay pasta tarifleri ile kutlamalara lezzet katın

Halley pasta

Haberin Devamı

Çok kısa bir sürede misafirlerinize ve kendinize lezzetli bir pasta deneyimi yaşatmaya hazır mısınız? Hem pratik hem lezzetli bu kolay pasta tarifine bayılacaksınız.

Malzemeler

  • 12 adet Halley bisküvi
  • 1 çay bardağı kuru meyve
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 300 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema

Hazırlanışı

Halley bisküvilerinizi parçalayarak kırın. Geniş bir servis kabına alın. Daha sonra pastanızın kreması için bitter çikolatalarınızı doğrayın. Çikolatanızı kremanızla birlikte karıştırarak kaynatın. Bu karışıma ceviz içi ve kuru meyveleri de ekleyin. Karışımı ılıdıktan sonra bisküvilerinizin üzerine gezdirin ve soğuması için buzdolabında bekletin.

Pastanızı yaz mevsiminde yapıyorsanız içerisine taze meyveler de ekleyebilirsiniz. Kremanızın şekli ve içeriği de tamamen sizin zevkinize kalmış durumda. İstediğiniz malzemeler ile farklı pastalar da yapmanız mümkündür.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.

Kremalı ıspanaklı kek

“Ispanağın kekin içinde ne işi var?” dediğinizi duyar gibiyiz. Bu tarif size bildiklerinizi unutturacak. İşte kolay pasta tariflerinin yeşil lezzeti ıspanaklı kek.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram dondurulmuş ıspanak
  • 2 paket toz kremşanti
  • 1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

Kırdığınız yumurtaları, toz şeker ile birlikte krema haline gelene kadar çırpın. Daha sonra zeytinyağını karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Dondurulmuş ıspanak ve sütü mutfak robotundan geçirin. Devamında karışımı harcınıza ekleyin. Ununuzu eleyin ve içerisine kabartma tozu ve vanilyanızı ilave edin. Tüm malzemenizi bir çırpıcı yardımıyla çırpın. Fırın tepsinizin altını yağlayın veya yağlı kâğıt ile kaplayın. Karışımınızı fırın tepsinize dökün ve spatula yardımı ile düzeltin. Önceden 170 dereceye ayarladığınız fırınınızda 40 dakika kadar pişirin. Krema için kremşanti ve sütünüzü çırparak karışımı dolaba koyup soğutun. Kekiniz fırından çıktıktan sonra soğuması için dinlendirin. Daha sonra kremşantiyi üzerine ekleyerek spatula yardımıyla yayın ve soğuması için tekrar dolapta bekletin.

Püf noktası

Kekinizi yaparken ununuzu elemek kıvam açısından size kolaylık sağlayacaktır. Yumurta ve şekeri çırparken karışımın kıvamına ve homojen olmasına özen gösterin. Bununla birlikte pişirme süresi ve derecesinin fırınınızın özelliğine göre değişkenlik gösterebileceğini unutmayın. Pastanızı kendi damak tadınıza göre meyve ve yemişlerle lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yazarlar