GündemKiracısının evini bastılar! 7 yaşındaki çocuğun önünde dehşeti yaşattılar

Kiracısının evini bastılar! 7 yaşındaki çocuğun önünde dehşeti yaşattılar

24.09.2024 - 20:37 | Son Güncellenme:

Başka bir ev bulamadığı için evinden taşınmayan kiracısının evini basan ev sahibi 7 yaşındaki çocuğun gözü önünde annesini ve anneannesini darbetti. Can güvenliğinden endişe eden kiracı Hacer Tonay soluğu karakolda aldı.

Damla GÜLER / İSTANBUL - Son yıllarda giderek artan kira fiyatları ev sahibi kiracı tartışmalarını ve davalarını da beraberinde getirmeye devam ediyor. Son olay İstanbul Eyüpsultan’da yaşandı. Yaklaşık 1 yıldır evden taşınması konusunda ev sahipleri tarafından baskı gören Hacer Tonay 22 Eylül günü 7 yaşındaki oğluyla evde olduğu sırada ev sahibi ve ailesi tarafından tartaklandı. Hemen polise giden genç kadın ev sahibi hakkında şikayetçi oldu. Hacer Tonay polise verdiği ifadede, 4 yıldır aynı evde oturduğunu ve son 1 yıldır ev sahibi Mustafa A.’nın evden çıkmasını istediğini söyledi. Olay günü Mustafa A.'nın eşi ve oğlu Hakan A. ile evine geldiklerini anlatan Tonay, “Bu kapıyı sökerim burada oturamazsın. Eşin bu eve gelirse çok kötü şeyler olacak. Eşin bu eve gelemez. Seni gebertirim. Evimi meşgul ediyorsun vs. gibi tehdit ve hakaretlerde bulundular. Sonrasında Hakan A. bana saldırarak koluma vurdu. Yanımda olan anneme de saldırılarda bulundu” dedi.

Haberin Devamı

Yan komşusunun yardıma gelmesiyle kurtulduğunu ve eve girdiğini anlatan Hacer Tonay, Hakan A. babama da mesajlar atarak evden çıkmamız hususunda tehditte bulunmuştur” dedi. Olayın ardından Hakan A. ve babası Mustafa A. da karakola giderek ifade verdi.

“AİLECEK KAPIYA DAYANDILAR”

Yaşanan olayla ilgili konuşan Hacer Tonay, ev sahibine ev bulamadığı için çıkamadığını şehir dışına gideceğini söylediğini anlatarak, “Açıklamamıza rağmen düzenli olarak tehdit, hakaret ve aşağılama ile korkutmaya çalıştılar. Daha önce kapıya defalarca geldiler ve her seferinde misafir olan annem ve babamla konuşmuşlar. Onlar da müsaade edin işlerimizi ayarlayalım. Çıkacaklar zaten demelerine rağmen en son olarak benim evde olduğum bir gün kapıya ailecek dayanmışlardır” dedi.

Haberin Devamı

“GÜVENLİĞİM YOK”

Ev sahibinin kapıya geldiğinde durumun çirkinleşeceği anladığı için görüntü çekmeye başladığını söyleyen Tonay, “7 yaşındaki çocuğumun gözü önünde anneme ve bana saldırdılar. Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimse kafasına estiği gibi hakaretlerde bulunup saldıramaz. Küçük bir çocukla kendi evimde tehdit ediliyorum. Güvenliğim yok” dedi.