21.04.2018 - 12:55 | Son Güncellenme:
Kıbrıs tatlısının malzemeleri
· 3 tane yumurta
·Yarım su bardağı toz şeker (isteğe bağlı esmer şeker olabilir)
· Yarım su bardağı sıvıyağ
· Bir bardak kalın dövülmüş ceviz
· Bir su bardağı galeta unu
· 1 su bardağı Hindistan cevizi
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
Ev yapımı kreması için malzemeler
· 1 litre süt
· Yarım su bardağı şeker (isteğe bağlı şekeri biraz daha azaltabilir veya artırabilirsiniz)
· 1 su bardağı nişasta
· 1 paket vanilya
· 1 paket kremşanti
Şerbeti için malzemeler
· 2 su bardağı su
· Bir buçuk su bardağı şeker
· 1 paket vanilya
· Birkaç damla limon suyu
Kıbrıs tatlısının yapılışı
Kıbrıs tatlısı yapımına ilk önce kekini pişirerek başlayın. Fırını 170 dereceye ayarlayarak önceden ısıtmaya başlayın. Fırın ısınırken bir tarafta yumurta ve şekerleri köpükleşene kadar mikser yardımı ile iyice çırpın. Unutmayın yumurta ve şeker ne kadar çok çırpılırsa kek o kadar güzel kabarır. İyice çırpılmış yumurta ve şekerin üzerine sıvıyağ, dövülmüş ceviz, galeta unu, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Spatula yardımı ile köpüren yumurtayı söndürmeden içten dışa doğru iyice karıştırın. Karışımın iyice birbirine karışmasına özen gösterin. Dikdörtgen borcamı yağlayın ya da borcama yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün. Fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kek pişerken şerbetini hazırlayın. Su, şeker ve vanilyayı tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra bir iki damla limon sıkın ve soğuması için kenara alın. Başka bir tencereye süt, şeker, nişasta ve vanilyayı alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Pişen muhallebinin üstüne kremşantiyi dökün ve mikser ile iyice çırpın. Fırından çıkan kekin üzerine önce soğumuş şerbeti dökün daha sonra da kremayı eşit bir şekilde tüm yüzeye yayın. İsteğe bağlı Antep fıstığı ve ceviz ile süsleyin. Afiyet olsun.