GündemKedi Faruk’un camdan itilmesine ilişkin davada istenen ceza belli oldu

Kedi Faruk’un camdan itilmesine ilişkin davada istenen ceza belli oldu

09.10.2024 - 14:52 | Son Güncellenme:

Terakki Vakfı Okulları’nın İstanbul Levent’teki kampüsünün maskotu olan kedi Faruk’un sınav için okul dışından görevlendirilen gözetmen tarafından camdan aşağı itildiği iddiasına ilişkin açılan davada esasa ilişkin mütalaa açıklandı.

Kedi Faruk’un camdan itilmesine ilişkin davada istenen ceza belli oldu

Beşiktaş'ta sınav gözetmeni olarak görev yaptığı okulda, Faruk isimli kediyi tekmeleyerek camdan attığı iddiasıyla hakkında dava açılan Ferhat Ataman’ın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Ferhat Ataman avukatıyla birlikte katıldı. 

Haberin Devamı

Olay günü sınıfta olan bir öğrenci duruşmada tanık olarak dinlendi. Kedinin sınıfa nasıl girdiğini görmediğini söyleyen tanık, “Kedi sınıfa girer girmez sanık kediyi eline alıp camın önüne iter bir şekilde bıraktı. Daha sonra kedinin düşme ve bağırma sesini duyduk. Sanık bize kediye bir şey olmadığını yürürken gördüğünü söyledi” dedi.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Tanık beyanlarının ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın savunmalarına itibar edilse dahi kediyi camın önüne koyduğunda düşebileceğini öngördüğü belirtildi. Savcı mütalaasında sanık Ataman’ın, “hayvanlara işkence yapmak veya acımasız ve zalimce muamelede bulunmak” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

“İŞLEMEDİĞİM BİR SUÇ YÜZÜNDEN CEZAEVİNE GİRDİM İŞİMDEN OLDUM”

Mütalaanın ardından sanıktan diyecekleri soruldu. Önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyen sanık Ferhat Ataman, “Yapmadığım bir suç nedeniyle cezaevine girdim. Yaklaşık 7 aydır psikolojik baskı ve tehditlere maruz kaldım. Birçok kez suçu işlemediğimi söylememe rağmen büyük baskılar altında işimden ve sosyal çevremden de oldum. Büyük mağduriyetlerim var” dedi.  Duruşma tarafların son savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.