Gündem‘Katliam yasası’ demek haksızlıktır

‘Katliam yasası’ demek haksızlıktır

24.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti MKYK’sı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenleme konusunda, “Bunun bir katliam yasası gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir” dedi

‘Katliam yasası’ demek haksızlıktır

AK Parti MKYK toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. Toplantı gündemine ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MESELEYİ ÇÖZÜMSÜZLÜĞE İTER:Ötanazi’ ifadesinin düzeltilmesi ve veterinerlikle ilgili yasaya atıf yapılmasıyla ilgili bir düzenleme söz konusu. İnsanımızın canını yakan bir mesele var. Çocuklar saldırıya uğruyor. Bunun bir katliam yasası gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. O yasada bir sürü kademelendirme koyulmuş. En sonunda herhangi bir şekilde hastalık yayma tehlikesi olan ya da saldığı saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili olarak bu düzenleme söz konusu.

TARİHİ OLARAK GEÇ KALINMIŞ BİR AÇIKLAMA: (Özgür Özel’in “Kürtler ben eşit hissetmiyorum diyorsa o hissedene kadar hep birlikte mücadele edeceğiz” açıklaması) Özel’in cümlesinin altını doldurması gerekir. Tarihi olarak geç kalınmış bir açıklama. Eşitsizlikle ilgili olan uygulamalar, eylemler AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren yaptığımız reformlarla, bütün yurttaşlarımızın kendi kimlikleri konusunda eşit haklara sahip olması, bütün vatandaşlarımıza yansıması şeklinde büyük adımlar attık. TRT’de bununla ilgili kanal açtık. Birçok yasaklar kalktı. Türkiye terörle mücadele, bu tip alanların yaratılmasında büyük işlere imza atıldı. Biz bu adımları atarken yaptığım bir konuşmada Kürk vatandaşlarımıza karşı eşit olmayacak durumları kaldırırken karşımızda CHP’li milletvekilleri vardı. Özel’in açıklamaları Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sorununu çözeceğiz gibi tarihi bir açıklama olmuştur. Zamanında biz bu meseleleri çözmek için önemli adımlar attık. Türkiye’de yurttaşlarımızın vatandaşlarımızın anayasal vatandaşlık konusunda daha fazla yararlanması için yüce Meclisimiz zaten çalışıyor.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR:(Suriye Devlet Başkanı Esad ile bir görüşme yapılacak mı?) Putin’in de bir iradesi söz konusu. Çalışma devam ediyor. İstihbarat kurumları belli aralıklarla görüşüyor. Kurumların olgunlaştırdığı dosya siyasi düzeye gelip, sonra Dışişleri Bakanlarının oluşturacağı çerçeve Cumhurbaşkanımıza ve Suriye Devlet başkanına sunulur. Ondan sonra bir takvim oluşturulur. Bu iki devlet arasında görüşmeyle mi olur, aracı bir ülkeyle mi olur bu da olgunlaşması gereken bir konu.

Haberin Devamı

‘ABD’de siyasette tıkanma görüyoruz’

TÜM KIBRIS’I YUTMAK: Kıbrıs Türk davasının önemli aşamalarından olan Barış Harekatı’nın 50. yılını kutladık. Yunan tarafından yapılan açıklamalardan da görüyoruz ki Kıbrıs konusuna sahip çıkmamız önemli. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi federal çözümün olmadığını tüm dünya görmektedir. Yunan Bakanın açıklamasının da federal yönde bir açıklama olmadığı, tüm Kıbrıs’ı yutmak olduğu görülmektedir. Ancak bu mümkün olmayacaktır.

SAYGILIYIZ: (Biden’ın adaylıktan çekilmesi) Bu suikast girişimi meselesi son derece tehlikelidir. Siyaset şiddeti topyekün dışlaması gerekir. Tabii ki ABD demokrasisin, kongresinin Netanyahu’yu desteklemesine eleştirilerimiz var. Onun ötesinde siyasette tıkanma görüyoruz. İster demokratların ister cumhuriyetçilerin adayı seçilsin, biz saygılıyız.