GündemKasım 2025’te seçim bekliyoruz

Kasım 2025’te seçim bekliyoruz

08.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ATO Congresium’da gerçekleşen İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın parti programının görüşüldüğü ikinci gününde erken seçim çağrısı yaptı.

Kasım 2025’te seçim bekliyoruz

Mehtap Gökdemir -  Özel özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ADAY OLAMAZ: YSK’nın o kararı çerçevesinde bugün eğer bir erken seçim olmazsa Erdoğan bir daha aday olamaz. Bir erken seçim olursa anayasaya göre son bir kez aday olabilir.

ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ: Altı ay kalmış, sekiz ay, bir sene kalmış, hadi seçimleri yenileyelim. Biz orada yokuz. Gelecek sene kasım ayı, Erdoğan’ın beş yıllık bu döneminin tam ortasıdır. İnat eder, millet aç, sefil, yoksul ve işsizken 2,5 sene daha durursa, asla bir daha aday olamaz. Biz Meclis’te gelecek sene kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya hazırız. Bunun için de diyoruz ki eğer varsanız, eğer cesaretiniz varsa kararı bugünden alalım ya da sekiz ay sonra alalım. Gelecek sene kasım ayında seçim yapmaya, bizim karşımıza çıkmaya, bu millete gel bakalım seni kim yönetsin, son kararını ver demeye varsanız, CHP buradadır.

Haberin Devamı

PARTİ İÇİNE MESAJ: Dün (önceki gün) en az mutabakat olan maddeye 39 karşı oy çıktı, geri kalan delegelerimiz maddenin lehindeydi. Son oylamada bir karşı oya karşı da tüzüğümüz kabul edildi. Bu süreç CHP açısından artık içerideki tartışmaların, içerideki soru işaretlerinin bertaraf olduğu, partinin bir ve bütün olduğu, partinin içindeki herkesin artık partinin ülkedeki başarısına motive olduğu süreci teyit ediyor.

ALTI OK AÇIKLAMASI: Dün de bir delegemiz sordu. CHP’nin altı okundan birini boyayacak mıyız diye. Dün değiştirdiğimiz tüzükte, CHP’nin ambleminin kırmızı zemin üzerine beyaz altı oktan oluştuğu tarif ediliyor. O yüzden devletçilik okunu yapacağımız programla yarısını mora, yarısını yeşile boyayacağız derken, buradaki iradeyi, bakış açısını, yürüyeceğimiz yolun bizi vardıracağı yeri söylüyoruz.

ÖRGÜTÜNE ANADOLU TALİMATI: Şimdi 100 yıl sonra yeniden Anadolu’ya ve Trakya’ya gidiyoruz. Çalmadık kapı, sıkılmadık el, duymadık fikir bırakmayacağız.

CUMHURBAŞKANI ADAYI: Adayımız ilan edildiği gün seçimi çoktan kazanmış olacağız. Şimdi sizi önümüzdeki seçimi, adayın ilan edildiği gün seçimi kazanmış olmak üzere Anadolu’ya ve Trakya’ya yolluyorum. Yolunuz açık olsun.

Haberin Devamı

CHP programını yenileyecek

CHP, tüzüğünün ardından parti programını değiştirmek için düğmeye bastı. 20. Olağanüstü Kurultay kapsamında parti programının yenilenme sürecinin başlangıç adımı olacak çalıştaylar dün ATO Congresium’da yapıldı. Bugün de programa ilişkin çalışmalar devam edecek. Program kurultayının hazırlıkları başlatılırken, bir yıl içerisinde partinin programının yenilenmesi hedefleniyor.

Mansur Yavaş sitem etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmada, partililere “Artık müzmin muhalefet dönemi bitmiştir” diye seslenerek “Siyasette rekabetin denklemi, mahkemelerde kurulmaz, kurulamaz. Siyasi yarışın denklemini kim kurar? Millet kurar. Kim bozar? Millet bozar. 23 Haziran’da sizi demokrasi tokadıyla uğurladıkları gibi, yine uğurlayacaklar.” İmamoğlu’nun konuşması dakikalarca ayakta alkışlandı. İmamoğlu’ndan sonra kürsüye gelen ABB Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi:

“Polemik falan çıkartmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Ama maalesef bir saat önce bana telefon açıp ‘siz de konuşun’ dendi. Biz 14 büyükşehir belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız maalesef buradan fitne ateşine biz de odun atmış oluyoruz. Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın.”

Haberin Devamı

Yavaş’ın konuşmasının ardından büyükşehir ve il belediye başkanları kürsüye davet edildi ve fotoğraf çektirildi. Özel, yaptığı konuşmada Yavaş’a şöyle yanıt verdi: “Program yapılırken dün ben konuşacağım, sonra Selin hoca konuşacak bırakılacak, oturumlar yapılacaktı. Bundan birkaç gün önce Ekrem başkan planlanan marjda söz istemişti. ‘Mansur başkana da soralım, arzusu varsa ona da bir söz hakkı verelim’ dedim. Burada tüm sorumluluk bana aittir. Eğer bir kişinin hakkı birine geçtiyse o hakkı helal etsin. Bu iki yanımdakilerin hepsi iktidarımızın anahtarlarını ellerinde taşıyan gözbebeklerimizdir”  İmamoğlu da, “Ben sizin konuşacağınızdan bile haberdar değilim. Senin rahatsız olacağın bir yerde onu duysam bilsem rahatsız olacağını konuşmamı yere atar konuşmam yerimde otururum başkanım hiç endişen olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Özel’den ‘teğmen’ tepkisi

CHP lideri Özel, sosyal medyadan, “8 gün durup düşünüp bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan Harbiye’den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin” ifadelerini kullandı. İmamoğlu da “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve teğmenlerimizin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı siyaset üstüdür. Genç teğmenler en mutlu ve onurlu günlerinde büyük bir coşku içinde ülkenin kurucusuna olan saygılarını ifade etmek istediler, hepsi bu. Her olaydan, darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin, gençlerimize yazık etmeyin” tepkisini gösterdi.