Gündem'Kaset komplosu' davası sanığı eski polis: Görevim gereği imza attım

'Kaset komplosu' davası sanığı eski polis: Görevim gereği imza attım

07.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin kasetlerinin yayımlanmasıyla ilgili davada savunma yapan eski polis Karakuzu, dinleme belgelerinin altındaki imzayı görevi gereği attığını savundu

Kaset komplosu davası sanığı eski polis: Görevim gereği imza attım

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davada savunma yapan sanık eski polis Osman Karakuzu, iddianamede isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Haberin Devamı

İddiaları reddetti

Karakuzu, 2014 öncesinde İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü’de Teknik Operasyon (TEKOP) bürosunda görev yaptığını, büronun görevinin, hakkında dinleme kararı alınan kişilerle ilgili yazışmaları içerik değil, şekil yönünden hazırlamak olduğunu iddia etti. “TEKOP büronun yaptığı işlemler sekreteryalık görevidir” diyen Karakuzu, müşteki Cüneyt Bayrak’ın telefonlarının usulsüz olarak dinlenilmesine ilişkin mahkeme kararına dayanak oluşturan bir evrakta paraf/imzasının bulunması ile suçlandığını hatırlattı. Karakuzu, Bayrak’ı tanımadığını, dinlenmesiyle ilgili herhangi bir tespit ve değerlendirmesi bulunmadığını, attığı parafın ise görev gereği olduğunu söyledi. Hakkındaki terör örgütü üyeliğini de kabul etmeyen Karakuzu, eşinin Bank Asya’da hesabının bulunması, kızının da Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde hemşire olarak çalışmasının suç maksatlı olmadığını ileri sürdü. Aleyhinde ifade verenlerin beyanlarını da reddeden Karakuzu, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasını da kabul etmedi.

Haberin Devamı

Bank Asya’yı kabul etti

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı sanık Ramazan Akyürek ise mesleğe başladıktan bir süre sonra yurt dışında görevlendirildiğini anlattı. Türkiye’ye döndükten sonra bir ev ve tarla aldığını belirten Akyürek, parsallere bölünen arsasından ihtiyaç duydukça parçalar sattığını ve parayı da Bank Asya’ya yatırdığını söyledi. Örgüt elebaşısının talimatıyla bankaya para yatırmadığını öne süren Akyürek, ByLock kullandığı iddialarını da kabul etmedi.

“Benim bir örgüte bağlılığım, sadakatım asla olmamıştır” ifadelerini kullanan Akyürek, hayatının her anının terörle mücadele içinde geçtiğini savundu.