GündemKara propagandaya katılan Irak Fırst Lady’sine tepki! Büyükelçi İnan: Gerçeği yansıtmıyor

Kara propagandaya katılan Irak Fırst Lady’sine tepki! Büyükelçi İnan: Gerçeği yansıtmıyor

22.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyinde kilidi büyük ölçüde kapatmasının ardından terör örgütü tarafından başlatılan kara propaganda faaliyetine, KYB kontenjanından seçilen Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid’in eşi Shanaz İbrahim Ahmed de katıldı. Shanaz İbrahim Ahmed, Türkiye’nin operasyonları ile köylerin tehdit altında olduğunu iddia edip, terör örgütü PKK’ya destek verdi.

Kara propagandaya katılan Irak Fırst Lady’sine tepki Büyükelçi İnan: Gerçeği yansıtmıyor

TSK, Irak’ın kuzeyinde yürüttüğü pençe serisi operasyonlar ile kilidi büyük ölçüde kapatarak, sınır şeridini teröristlerden temizledi. Irak’ın kuzeyinde yaşam alanı kalmayan terör örgütü PKK, son dönemde Türk askerinin “sivil halk ile cami ve kiliselere zarar verdiğine” yönelik kara propaganda çalışması başlattı. Bu propaganda faaliyetine Irak Cumhurbaşkanı’nın eşinden de destek gelmesi dikkat çekti. Shanaz İbrahim Ahmed, Iraklı Kürt muhaliflerden İbrahim Ahmed’in kızı. Aynı zamanda eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin eşi Hero Talabani’nin de kız kardeşi. First Lady’nin, TSK’nın harekatlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların arka planında aile geçmişi ve yaklaşan parlamento seçimlerinin yattığı dile getiriliyor.

Haberin Devamı

Eşi sustu

Shnaz İbrahim Ahmed, sosyal medya hesabındaki paylaşımında Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde devam ettirdiği terör operasyonlarını “sivil halka zarar veriyor” diyerek hedef aldı. Türkiye, Talabani ailesinin kontrolündeki Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (KYB) PKK’ya destek vermekle suçluyor. Süleymaniye merkezli KYB’nin kontenjanından Cumhurbaşkanı seçilen Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ise eşinin mesajları hakkında yorum yapmadı.

Asılsız iddialar

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid’in eşi Ahmed’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye’ye yönelik bazı suçlamalarına karşı Anadolu Ajansı’nın sorusunu yanıtladı ve şunları dedi: “Bu asılsız iddiaları biz de gördük. Söz konusu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Biz Türkiye olarak Irak ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. Bu irademizi esasen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’a nisan ayında yaptıkları son ziyarette iş birliği alanlarına ilişkin imzalanan 30’a yakın anlaşmayla karşılıklı olarak teyit ettik. İş birliği alanları arasında terörle mücadele de var. Kaldı ki Irak tarafı terör örgütü PKK’yı geçtiğimiz mart ayında ‘yasaklı örgüt’ ilan etti. İlişkilerimizi asılsız iddiaları tartışarak değil, somut projeler üzerinde çalışarak derinleştireceğiz.”