Gündem Kara Kuvvetleri’ne FETÖ operasyonu

Kara Kuvvetleri’ne FETÖ operasyonu

10.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün ‘imamları’yla ankesörlü telefonla haberleştikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 49 asker ve 2 ‘mahrem imam’dan 27’si operasyonla gözaltına alındı

Kara Kuvvetleri’ne FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 20’si aktif görevde olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 49 personeli ile iki “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah erken saatlerde 28 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, FETÖ’nün “mahrem imamları” ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve örgütle irtibatlı oldukları belirlenen Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 49 asker ile iki “mahrem imam” olmak üzere toplam 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

5’i yarbay, 12’si binbaşı

Asker şüphelilerden beşinin yarbay, 12’sinin binbaşı, 31’inin yüzbaşı, birinin ise üsteğmen olduğu kaydedilen açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerden 20’sinin aktif görevde olduğu, diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı belirtildi. Gözaltı işlemlerinin Ankara ve 27 ilde devam ettiği ifade edildi.

Zanlıların tespitinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geçen hafta teslim olan mahrem imam ile bir astsubayın verdiği ifadelerin etkili olduğu öğrenildi. Emniyet yetkilileri, FETÖ’nün mahrem yapılanmasında da çözülmelerin başladığını ve son itiraflarla örgütün deşifresine katkı sağlayacak önemli bilgilere ulaşıldığını kaydetti.