GündemKalın’dan Libya’ya kritik ziyaret

Kalın’dan Libya’ya kritik ziyaret

07.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye-Mısır ilişkilerinde girilen yeni dönem ile birlikte, Trablus ve Tobruk’ta iki ayrı yönetimin bulunduğu Libya’daki anlaşmazlıkların ulusal uzlaşı ile aşılması için yürütülen diplomasi de hızlandı.

Kalın’dan Libya’ya kritik ziyaret

 AYDIN HASAN/ANKARA- Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, çarşamba günü Ankara’ya ziyarette bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Bu görüşmenin ardından Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, perşembe günü Libya’nın başkenti Trablus’a ziyarette bulundu. Kalın, Milli Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dubeybe, Başkanlık Konseyi başkan yardımcıları Abdullah Lafi ve Musa Koni, Yüksek Devlet Konseyi yetkilileri, bazı bakanlar ve üst düzey güvenlik ve istihbarat yetkilileri ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

ULUSAL UZLAŞI

Kalın’ın Libya’daki temaslarında güncel siyasi ve askeri gelişmeler ele alındı. Kalın, Türkiye’nin Libya’nın istikrarına ve birliğine yönelik yaklaşımlarını yineledi. Temaslarda, Libya’daki ihtilafların ulusal uzlaşı ile aşılması ve çatışmasızlığın sürdürülmesi temennisi gündeme getirildi. Kalın ile Dubeybe’nin ikili görüşmesinde masada Türkiye ve Libya arasındaki ikili ilişkiler, ortak çıkar konuları ve Gazze’deki güncel olaylar yer aldı. Siyasi ve güvenlik alanlarında iş birliğinin arttırılması, bölgesel istikrarı desteklemek için ortak harekete geçilmesi gerektiği konusunun altı çizildi.