05.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:
HABER ARAŞTIRMA
KAMER, UN Women ile birlikte uyguladığı “Biz de Varız” projesi kapsamında on psikolog ve bir süpervizörden oluşan grubuyla, depremden etkilenen kadınlara yönelik psikolojik destek veriyor ve deprem sonrası travmaları iyileştirmek için çalışıyor.
Binlerce kişiye ulaştı
Türkiye’nin 11 ilini etkileyen depremlerin ardından kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler, evlerini ve sevdiklerini kaybeden yüz binlerce insana destek olmak için bölgede seferber oldu. 2005 yılında Diyarbakır’da kurulan kadın örgütü KAMER Vakfı da bunlardan biri. Güneydoğu bölgesindeki 21 şubesi ve geniş ağı sayesinde hemen harekete geçen vakıf, depremin olduğu ilk günden bu yana binlerce kişiye ulaşmayı başardı.
KAMER Başkanı Nebahat Akkoç, kadınlar ve kız çocuklarına yönelik hijyenik ped, iç çamaşırı, çocuk bezi ve diğer temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım paketlerini her gün dağıttıklarını söyledi. Akkoç, “Toplumsal normlar nedeniyle bölgedeki kadınlar ped, iç çamaşırı gibi hijyen ürünlerini istemekten çekiniyor. Pek çok kadın ve kız çocuğu, bir kadın örgütü olduğumuz için bu tür malzemeler için bizi arıyor.”
Bölgede acil psikolojik desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyen KAMER Başkanı Akkoç, “Desteğimizin kadınların travmalarından kurtulmalarına yardımcı olmasını umuyoruz” diye konuştu. Psikolog Sevil Bremer de on psikologdan oluşan ekipleriyle depremden etkilenen kadınlara psikolojik destek çalışmalarına başladıklarını belirtti.
AB’den destek
“Biz de Varız” projesi, Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında KAMER Vakfı tarafından yürütülüyor.