Gündem‘Kadın ve Adalet Zirvesi’ başlıyor

‘Kadın ve Adalet Zirvesi’ başlıyor

23.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından düzenlenen “6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi” 8-9 Kasım’da İstanbul’da yapılacak. Zirve’de, yapay zekâ aracılığıyla kadınlar için daha adil bir dünya inşa etmenin yolları masaya konulacak.

‘Kadın ve Adalet Zirvesi’ başlıyor

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından “Yapay Zekâ ve Kadın” temasıyla düzenlenen 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun 8 Kasım’da konuşmalarını yapması beklenen zirve, Liderler Oturumu’yla devam edecek. Zirvenin ikinci gününde, “Yapay Zeka, Bilgi Üretimi ve Algoritmalar”, “Yapay Zeka, Sosyo-kültürel Kodlar”, “İlham Veren Kadınlar”, “Yapay Zeka Üzerine Etik Tartışmalar ve Politik Düzenlemeler”, “Yapay Zekanın Kadının İyi Olma Haline Etkileri”, “Demokratik Savunuculuk ve Hak Temelli Aktivizm” başlıklı oturumlar yer alacak. Zirve’ye ilişkin detayları KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu paylaştı.

Haberin Devamı

Gümrürükçüoğlu, “Altıncı zirvemizde; kadın haklarının teknoloji ve yapay zekâ ile etkileşimini disiplinler arası bir perspektifle derinlemesine inceleyeceğiz” diye konuştu.

KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da “Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde yapay zekânın imkânlarını ve sorunlarını kadın özelinde tartışmaya açıyoruz” dedi.