18.05.2018 - 17:40 | Son Güncellenme:
Kadayıf dolması malzemeleri nelerdir?
250 gram ceviz içi
3 adet yumurta
Kadayıf dolması şerbeti için
500 gram toz şeker
400 ml. Su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Kadayıf dolmasını kızartmak için
2 su bardağı ayçiçek yağı
Kadayıf dolması nasıl hazırlanır?
Kadayıf dolması yapılırken öncelikle şerbet hazırlanmalıdır. Şerbet için ise toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Toz şeker eriyene kadar karıştırın ve ardından kaynamaya bırakın. 15-20 dakika boyunca kaynayarak kıvam alan şerbetinizi ocaktan alın ve üzerine limon sıkın. Cam bir kase alın ve soğumaya bırakın.
Taze tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan ortasını açın. Kadayıflarınızı dikdörtgen şeklinde açtıktan sonra ortasına ceviz içi koyun ve sarın. Sarmanızı yaparken kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarmaya başlayın. Bu işlemi kadayıflarınız bitene kadar sürdürün.
Yumurtalarınızı çırpın. Ayçiçek yağını bir tencereye alın ve kısık ateşte tencerenizi kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını öncelikle çırpılan yumurtaya batırın ardından da yağda kızartın. Burada önemli olan kızartma sürenizdir, kadayıf dolmalarınız altın sarısı rengini alana kadar işlemi sürdürün. Kızaran tatlılarınızı tencereden aldıktan sonra şerbetin içine atın ve bir süre içinde çevirin. Tüm kadayıf dolmalarınıza bu işlemi sürdürün. İsterseniz kadayıf dolmalarınızın üzerini yeşil toz fıstık ile süsyeleyebilirsiniz. Tatlınızı ılık servis etmeyi unutmayınız.
Kadayıf dolması yaparken dikkat edilmesi gerekenler