GündemKaçış sendromu nedir, belirtileri nasıldır?

Kaçış sendromu nedir, belirtileri nasıldır?

24.10.2018 - 07:58 | Son Güncellenme:

Kaçış sendromu hastalığına dair bilgiler merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Mehmet Ali Erbil'in hastalığı olarak açıklanan ve milyonlarca kişinin araştırdığı Kaçış sendromu ile ilgili bilgileri haberimizde derledik. Peki Kaçış sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıl olur?

Kaçış sendromu nedir, belirtileri nasıldır

Kaçış sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in yaşadığı kaçış sendromu hastalığının tedavisi var mı? Kaçış sendromu hastalığı ile ilgili merak edilenler...

Çok az görülen bir hastalık olan Kaçış Sendromu Türkiye'de ilk defa Mehmet Ali Erbil'de rastlanmıştır. Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil geçtiğimiz günlerde evinin banyosunda düşerek yaralanmış, acil olarak hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan kontrollerin ardından Erbil'in kaburgalarında kırık olduğu ve kırılan kaburgaların da akciğer zarına battığı tespit edilmişti. Acil ameliyat olan Erbil yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Ünlü şovmenin düşmeye bağlı yapılacak ikinci ameliyatın çok daha önemli olduğunu vurgulayan doktorlar Erbil'in kaçış sendromunun nüksettiğini belirtmiştir.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Erbil'in tedavisi sürmektedir. Peki Kaçış sendromu nedir? Nasıl tedavi edilir?

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR?

Kaçış sendromu hastalığı (Capillary leak syndrome), kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır. Kaçış Sendromu 1960 yılında ilk tarif eden B.Clarkson'dur. Çok az görülen bir hastalık olup, dünyada sadece 79 vakaya rastlanmıştır. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide Türkiye'deyse ilk defa Mehmet Ali Erbil'de rastlanmıştır.

KAÇIŞ SENDROMUNUN BELİRTİLERİ

Hasta ayda bir kez krize girebilir ya da senelerce hiç belirti vermeyebilir.

*Tansiyon düşmesi
*Kanın koyulaşması hemoconcentration
*Kanda albumin azalması hypoalbuminemia
*Vücutta şişmeler, ödem oluşumu.

Haberin Devamı

HASTALIĞIN TEDAVİSİ

Kesin iyileşme olmamakla birlikte, krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanmaktadır.