GündemKaboğlu’na 4. madde tepkisi

Kaboğlu’na 4. madde tepkisi

22.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Barosu seçimleri önceki akşam tamamlandı. 65 bin üyesiyle dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu’nun yeni başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu oldu.

Kaboğlu’na 4. madde tepkisi

Seçim sonuçlarının ardından konuşan Kaboğlu, yeni Anayasa tartışmalarına değinerek, “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. Tıpkı 1995’te yapıldığı gibi tıpkı 2001’de yapıldığı gibi” ifadelerini kullandı. Kaboğlu’nun bu sözleri tartışmalara neden oldu. CHP lideri Özgür Özel, “Siyasi değerlendirmemiz bu konuda nettir Cumhuriyet Halk Partisinin. Anayasanın ilk dört maddesinin ‘O veya bu şekilde tartışmaya açılmasına biz kapalıyız, nokta.’ demiştim. Aynı noktadayım” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Anayasa madde 4 çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4’üncü madde ilk üç maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor” diyerek tepki gösterdi.

CHP içinde “10 Aralık Hareketi” ile birlikte hareket eden Kaboğlu, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde milletvekili oldu. 10 Aralık Hareketi’nin hazırladığı yeni Anayasa teklifinde “federatif yapı” öneriliyordu.

Yazarlar