Gündem Jandarmaya 22 ilde FETÖ operasyonu

Jandarmaya 22 ilde FETÖ operasyonu

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Jandarmaya 22 ilde FETÖ operasyonu

Ankara’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) jandarma teşkilatındaki yapılanmasına yönelik haklarında gözaltı kararı çıkarılan 23’ü sivil imam, 14’ü ihraç personel 37 kişinin yakalanmasına yönelik 22 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 14 eski asker arasında iki yarbay ile bir binbaşının da bulunduğu, 23 sivil imamın 18’inin kamu çalışanı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Yedisi öğretmen

Askerlerle irtibat kuran 23 mahrem imamın ise yedisinin öğretmen, sekizinin farklı bankalarda çalışan memur, ikisinin üniversite görevlisi olduğu, şüpheliler arasında doktor, mühendis ve serbest çalışanların da yer aldığı bildirildi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de dün sabah saatlerinde Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ soruşturması kapsamında “ByLock” kullandığı iddia edilen kişilere yönelik eşzamanlı operasyon düzenledi.

Uşak, İzmir, Aydın, Ordu, Şanlıurfa ve Van’da önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda aralarında sekizi kadın dokuz kişi gözaltına alındı.

Bitlis merkezli beş ilde düenlenen operasyonda da kamu kurumlarında aktif görev yapan yedi kişi gözaltına alındı. Tokat’taki “hakim ve savcı çalışma evleri”ne yönelik soruşturma kapsamında da haklarında yakalama kararı çıkarılan dört zanlı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Müdür yakalandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan meslekten ihraç emniyet müdürü Çetin Ç. Antalya’nın Alanya ilçesinde yakalanıp, tutuklandı. Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mahmutlar Mahallesi’nde şüphe üzerine durdurdukları otomobildeki Çetin Ç.’nin kimlik ve GBT sorgusunu yaptı.

İnceleme sonucunda Çetin Ç.’nin, Aydın’ın İncirliova ilçesinde 3’üncü sınıf emniyet müdürü olarak görev yaparken meslekten ihraç edildiği ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arandığı belirlendi.