Gündemİzmir'de kan donduran olay! 4 evladından 3'ünü öldürüp, kendini yaraladı

İzmir'de kan donduran olay! 4 evladından 3'ünü öldürüp, kendini yaraladı

27.08.2024 - 12:28 | Son Güncellenme:

İzmir’in Bornova ilçesinde Vesih Şimşek (45), tabancayla 4 çocuğunu vurup intihar girişiminde bulundu. Cemre, Ceylin ve Nira Şimşek hayratını kaybetti, Vesih ile Hiranur Şimşek ise ağır yaralandı.

Olay bu sabah saat 08.30 sıralarında Bornova Merkez Mahallesi'nde bulunan dağlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre inşaat işçisi olduğu öğrenilen Vesih Şimşek (45), karısı Naciye Şimşek'in 3 ay önce kendisinden boşanma kararı alması üzerine bunalıma girdi.

Haberin Devamı

Vesih Şimşek'in bu sabah saatlerinde kendileriyle birlikte yaşayan çocukları Ceylin (2), Cemre (4), Nira (14) ve Hira Nur'u alarak (11) 'Sizi annenize götüreceğim' deyip evden çıktığı ve oturdukları mahallenin yakınında bulunan dağlık alana götürdüğü öğrenildi. Burada yanındaki tabancayı çıkartan Vesih Şimşek, çocuklarına ateş etmeye başladı. Vücuduna mermiler isabet eden çocuklar kanlar içerisinde yere yığılırken, 11 yaşındaki Hira Nur, yaralı olarak aşağı doğru kaçmaya başladı. Son olarak kendisine de ateş eden baba da yere yığılırken, olaydan yaralı olarak kurtulan Hira Nur, durumu yakınlarına bildirdi.

3 ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

11 yaşındaki Hira Nur'un korkunç olayı yakınlarına bildirmesinin ardından durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Aile bireyleri, mahalle sakinleri ve ekipler tarafından arazide yapılan incelemede 3 çocuğun cansız bedeni bulunurken, baba Vesih Şimşek'in yaralı olduğu fark edildi. Vesih Şimşek ve olaydan yaralı olarak kurtulan Hira Nur Şimşek, daha sonra sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye götürüldü. Burada tedavi altına alınan Hira Nur'un da sağlık durumunun kötü olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İzmirde kan donduran olay 4 evladından 3ünü öldürüp, kendini yaraladı

"BİR VAHŞET YAŞANDI RESMEN"

Olayı duyduğunda şoka uğrayan mahalle sakinlerinden Mustafa Karataş, "Biz evde yatıyorduk ve Vesih'in çocuklarını vurduğunu söylediler. Ben de kalktım ve bu noktaya geldim ve vahşeti gözümüzle gördük. 11 yaşındaki çocuğun da nabzı atıyordu. Yetkililere bildirdik, kurtarılması için çok uğraştık, helikopter ambulans talep ettik. Bir vahşet yaşandı resmen. Şimdi savcı geldi inceleme yapıyor. Ağır yaralı olan çocuğumuzun da entübe olduğunu öğrendik maalesef" sözlerine yer verdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İzmirde kan donduran olay 4 evladından 3ünü öldürüp, kendini yaraladı

EŞİYLE BOŞANMA AŞAMASINDAYMIŞ

Vesih Şimşek'in, eşi Naciye Şimşek ile boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. 2 yaşındaki Ceylin'in ağzında emzikle ölü bulunduğu belirtildi. Şimşek ailesinin yakınları ve vatandaşlar, cesetleri yaklaşık 2 kilometre boyunca engebeli olduğu için olay yerine giremeyen cenaze aracına elleriyle taşıdı. Cenazeler, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

İzmirde kan donduran olay 4 evladından 3ünü öldürüp, kendini yaraladı

EŞİNE, 'SEN BÜYÜK BİR OLAY DUYACAKSIN' DEMİŞ

Ölenlerin yakınlarından Mustafa Karataş (56), "Eşi 2,5 ay önce boşanma davası açtı. Bunalımdaydı. Eşiyle son konuşmasında, 'Sen büyük bir olayı duyacaksın' demiş. Çok üzgünüz" dedi.