Gündemİtibarsızlaştırma çabasının parçası

İtibarsızlaştırma çabasının parçası

30.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Baykar’ın uluslararası bir fuarda yaptığı sponsorluk nedeniyle İsrail ile iş birliği yapmakla suçlanması gibi asılsız iddiaların gündeme getirildiğini belirtti.

İtibarsızlaştırma çabasının parçası

ANKARA Milliyet - Görgün, “Bu tür provokasyonlar, savunma sanayimizin küresel çapta elde ettiği başarıları itibarsızlaştırma çabalarının bir parçasıdır. Gerçekler göz ardı edilerek yürütülen bu çirkin kampanyalar, ne milli hedeflerimize zarar verebilir ne de milletimizin kararlılığını sarsabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Görgün, savunma sanayiinin 185 ülkeye 230’dan fazla stratejik ürün sağlayan, küresel çapta rekabet gücü yüksek bir sektör olduğuna dikkati çekti. Türkiye’nin ADEX 2024 Fuarı’nda yüksek bir katılım sergileyerek gücünü bir kez daha gösterdiğini bildiren Görgün, fuara katılan 210 şirketin 50’sinin Türk olduğunu, bu durumun Türkiye’nin savunma sanayiindeki küresel liderliğini gösterdiğini vurguladı.

‘Milletimiz itibar etmeyecek’

Görgün, Azerbaycan ile savunma alanındaki iş birliğinin hız kesmeden devam ettiğine işaret ederek “Birçok firmamız, Azerbaycan ile ortak üretim süreçlerine başlamış olup, bu güçlü kardeşlik bağları savunma sanayisinde de somut şekilde kendini göstermektedir. ADEX Fuarı kapsamında imzalanan birçok anlaşma da iki ülkenin savunma alanında daha derin işbirliklerine imza attığını kanıtlar niteliktedir” dedi. Türkiye’nin bağımsız savunma sanayii yolunda attığı adımlarla her alanda gücünü kanıtladığını kaydeden Görgün “Bu başarı sadece bir firmanın değil, tüm milletimizin ortak başarısıdır. Şüphesiz aziz milletimiz bu tür provokatif saldırılara itibar etmeyecek, milli çıkarlarını ve savunma sanayimizin gücünü her daim koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başarının göstergesi

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bugüne kadar İsrail’den tedarik edilen Heron’ların veya yurt dışından milyarlarca dolar ödenerek alınan diğer askeri ürünlerin eleştiri konusu olduğunu gördünüz mü? Sosyal medyada bu konular hakkında bir tartışma yapıldığını hatırlıyor musunuz?” sorularını yöneltti. 20 yıl önce Türkiye’nin İsrail’den Heron insansız hava araçlarını yüzlerce milyon dolar ödeyerek tedarik ettiğini hatırlatan Bayraktar, aradan geçen 20 yılda Türkiye’nin bu alanda devrim niteliğinde adımlar attığını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bugün en ileri teknolojik kabiliyetlere sahip SİHA’ları üretiyor ve ihtiyaçlarımızı çok daha maliyet etkin şekilde karşılıyoruz. Dahası Türkiye bu alanda dünya pazarının lideri konumuna geldi. Kardeş ülke Azerbaycan’daki ADEX Uluslararası Savunma Fuarı’nda Türk firmalarının dominant bir rol üstlenmesi ve büyük sponsorlar arasında yer alması da bu başarının en somut göstergesidir. Bu gelişmeden ancak gurur duyulabilir. Sosyal medyada bize karşı yürütülen ‘false flag’ (sahte bayrak) operasyonlarına alışığız. Ülkemizin milli kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmemeye kararlıyız.”