Gündemİstanbul'da sahte içkiden zehirlenen 6 kişiden 2'si hayatını kaybetti

İstanbul'da sahte içkiden zehirlenen 6 kişiden 2'si hayatını kaybetti

11.10.2024 - 14:48 | Son Güncellenme:

Gaziosmanpaşa'da bir tekel bayinden satılan içkiden zehirlenen 6 kişiden 2'si öldü. Tekel Bayi belediye tarafından mühürlenirken iş yeri sahipleri 'Taksirle öldürme' suçundan tutuklandı.

İstanbulda sahte içkiden zehirlenen 6 kişiden 2si hayatını kaybetti

Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi'nde 6 kişi farklı tarihlerde aynı tekel bayinden alışverişi yaptı. Aldıkları içkileri tüketen ve zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Engin Turhan ve Halim Ferti yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Hakan Tandoğan, Semih Kaplan, Yemliha Karaboğa ve Serdar Şahingiray’ın ise hastanedeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

İstanbulda sahte içkiden zehirlenen 6 kişiden 2si hayatını kaybetti

Yaşanan ölümlerin ardından polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen iş yeri sahibi Anıl Atay ve Özgür Toroman, 'Taksitle öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 “BURASI 10 GÜNDÜR KAPALI”

Olayla ilgili süreci anlatan esnaf Yahya Arslan, “Bizim komşu olarak herhangi bir şeyden haberimiz yoktu. Fakat, polis ekipleri arama yapmak için geldikleri zaman benim de ifademe başvurdular. Sahte alkolden ölenlerin olduğunu duyduk. Burası 10 gündür kapalı” şeklinde konuştu.