Gündemİstanbul'da güvenlik tedbiri alınmayan inşaatta feci ölüm

İstanbul'da güvenlik tedbiri alınmayan inşaatta feci ölüm

09.08.2024 - 12:41 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bir otelin inşaatında çalışan 58 yaşındaki Duran Temur metrelerce yüksekten aşağıda bulunan beton arabasının üzerine düşerek hayatını kaybetti. Emniyet kemeri takılı olmayan işçinin ölümünden sorumlu tutulan 8 şüpheli hakkında taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbulda güvenlik tedbiri alınmayan inşaatta feci ölüm

1 Şubat 2022 tarihinde Beyoğlu'ndaki bir otelin inşaatında çalışan 2 çocuk babası 58 yaşındaki Duran Temur metrelerce yüksekten aşağıda bulunan beton arabasının üzerine düştü.

Haberin Devamı

Ağır yaralanan Temur kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında İnşaat yetkilileri ve güvenlik uzmanlarının da arasında olduğu 8 kişi hakkında, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede hayatını kaybeden işçi Duran Temur'un yüksekte çalışmasına rağmen geri sarımlı düşüş tutucular, karabinalar ve kancalar, lanyard halatlar, şok emiciler, tripodlar ve yaşam hatları gibi yüksekte çalışanların takmasında zorunluluk bulunan emniyet kemerlerinin takılı olmadığı belirtildi.

“BENİM ALANIMDA ÖLMEDİ” SAVUNMASI

İddianamede ifadesine yer verilen şüpheli inşaat mühendisi Mehmet B. Olay günü inşaatta olduğunu ancak Duran Temur'u görmediğini söyledi. Beton dökülmesi için beklediği sırada Temur'un düştüğünü anlatan "Ben inşaatın girişinde beton döküm işi yapılacak olması sebebiyle beklerken, maktulün beton arabasının üstüne düştüğünü gördüm. Diğer işçilerle birlikte maktulü beton arabasının üzerinden alıp ambulansa taşıdık. Olay yerine geri döndüğümde olayın şokuyla fark edemediğim hususları incelediğimde olayın benim sorumluluğumda olmadığını, maktulün her nedense diğer inşaata geçtiğini ve bu inşaatın aydınlık boşluğundan düştüğünü tespit etmiş bulundum. Olayla tek bağlantım maktulün benim şirketimde sigortalı eleman olmasıdır" dedi.