Gündemİstanbul için son dakika kuvvetli sağanak yağış uyarısı!

İstanbul için son dakika kuvvetli sağanak yağış uyarısı!

29.08.2024 - 18:39 | Son Güncellenme:

İstanbul'da beklenen kuvvetli sağanak yağış için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

İstanbul için son dakika kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı. Yapılan son değerlendirmelere göre; Cuma günü kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

İstanbul için son dakika kuvvetli sağanak yağış uyarısı

KASTAMONU

Meteoroloji'nin kuvvetli sağanak tahmininde bulunduğu Kastamonu'da dolu yağışı etkili oldu. Pınarbaşı ilçesinde sağanak yağış ile birlikte etkili olan dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Dolu yağışı sebebiyle sokak ve caddeler beyaza büründü. Yağış bir süre sonra yerini sağanak yağışa bıraktı.

İstanbul için son dakika kuvvetli sağanak yağış uyarısı

ANTALYA'DA YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU BİR KİŞİ ÖLDÜ

Alacadağ Yaylası'nda gezintiye çıkan Osman Teke (17) ve ablası Safiye Teke'nin (19) üzerine yıldırım düştü.

Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede Osman Teke'nin hayatını kaybettiği belirlenirken, ablası yaralı olarak hastane kaldırıldı.

KIRŞEHİR

Haberin Devamı

Kırşehir’de akşam saatlerinde aniden başlayan ve yaklaşık yarım saat süren yağış, şehir merkezinde olumsuzluklara neden oldu. Özellikle belediye tarafından işletilen halka açık tuvalet, aşırı su birikintilerinden etkilendi. Tuvaletin drenaj sistemi, kısa sürede biriken yağmur suyunu tahliye edemedi ve tuvaletin içini su bastı.

İstanbul için son dakika kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Vatandaşlar, belediye tuvaletinin su altında kalması nedeniyle mağdur oldu. Şans eseri herhangi bir yaralanma ya da ciddi bir maddi hasar yaşanmadı.

Öte yandan, Lise Caddesi üzerinde ışıklarda bekleyen bir otomobilin araç kamerasına yansıyan görüntüde, yağış esnasında yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlar, çözümü römork kasası üzerinden atlayarak buldu.

SİNOP

İlçede akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış sonrası bazı yol güzergahlarda su birikintileri oluştu. Zaman zaman trafikte aksamaların yaşandığı ilçede belediye ekipleri tıkanan rögarları açmak için çalışma yaptı.

Sağanak nedeniyle arızalanan bazı araçlar ise çekiciyle bulundukları yerden kaldırıldı. Boyabat Belediyesi ekipleri yağışın ardından sokak ve caddelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

KONYA

İlçeye bağlı Böğrüdelik ve Sertler Mahalleleri arasında etkili olan şiddetli yağmurda, tarım arazilerini su bastı.

Yollar suyla dolarken Yunak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yunak - Ankara kara yolunu güvenlik gerekçesiyle bir saat süreyle araç trafiğine kapattı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda, sürücüler zorlu anlar yaşarken, Yunak Belediyesine bağlı ekipleri kapanan yolları saatlerce süren zorlu çalışma sonrası suları tahliye ederek yolu yeniden trafiğe açmaya başardı.

Haberin Devamı

İstanbul için son dakika kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Sel, Yunak ilçe merkezi ile olan bağlantılı yollarını da olumsuz etkiledi, bazı yollar geçici olarak kapandı, ulaşım büyük ölçüde aksadı.

Konuya ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Yunak Belediye Başkanı Subhan Günaltay, yaşanan sel felaketinde herhangi bir can kaybı yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu belirterek, "Doğal afetin etkilerini en aza indirmek için tüm ekiplerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın güvenliği ve mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecek." dedi. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege'nin kuzeyi, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğu kesimleri ile Konya çevreleri, Karadeniz bölge geneli ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde, (Samsun hariç) Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İstanbul için son dakika kuvvetli sağanak yağış uyarısı

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam ilk saatlerde Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde, Cuma kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.