Gündem‘İşler kötüye gidince kalbi artık dayanmadı’

‘İşler kötüye gidince kalbi artık dayanmadı’

01.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Barış Manço’nun 20 yıl menajerliğini yapan Tamer Şahin, ünlü sanatçının hatıralarını bir kitapta derledi. Şahin, “Bir dönem devre mülk işine girmişti. İşler kötüye gittikçe sağlığı bozuldu” dedi

‘İşler kötüye gidince  kalbi artık dayanmadı’

Türk müziğinin efsane isimlerinden Barış Manço’nun ölümünün üzerinden 19 yıl geçti. ‘7’den 77’ye’ herkesin kalbinde eşsiz bir yer edinen Manço’nun 20 yıl boyunca menajerliğini yapan Tamer Şahin, ünlü sanatçının hatıralarını kaleme aldı. ‘Hâlâ Yazıp Çizecek Birkaç Satırım Kaldı’ başlıklı anı kitabı, Truva Yayınları’ndan çıktı.

Haberin Devamı

Barış Manço’nun ekranda sağlıklı görünürken aslında birçok sağlık sorunuyla boğuştuğunu belirten Şahin, “Barış ağabey hipertansiyon hastasıydı. Aynı zamanda kalp kapakçığında üfleme vardı. Kanser şüphesiyle iki göğsü alınmış ancak doktorlar tümörün iyi huylu olduğunu söylemişti. Herkes ekranlarda Barış ağabeyi sağlıklı görüyordu ancak durum ekrandan gördüğünüz gibi değildi” dedi.

‘148 ülkede 400 konser’

İşte menajerinin gözünden Manço:

“1978 yılının sonlarında hususi arabamla taksicilik yaparken Manço’nun menajeri Hasan Epirden’in Anadolu turnesi için şoförlük yapmamı istemesiyle Barış ağabey ile tanıştık. Epirdem’le gittiğim her yerde Manço’nun konserlerini pazarlamaya, broşürler dağıtmaya başlamıştım. Epirdem, Manço’nun menajerliğinden istifa edince Barış ağabey beni bırakmadı. 20 yılda 148 ülke gezip, 400 konserde birlikte çalıştık.

Haberin Devamı

Eli sıkıydı, parayı severdi. Kendi bile cebinde akrep olduğunu söyleyip dalga geçerdi. Çalışma azmi, hırsından dolayı maalesef hiçbir zaman kendisine dikkat etmiyordu. Rahmetli kendisini çok yıpratmıştı. Doktorların hiçbir tavsiyesine uymuyordu. Kahvaltı ve öğlen yemeğini atlıyordu. Pazar günü eğer yapacak hiçbir şey bulamazsa antika eşyalarını deterjanla yıkayıp yerleştiriyordu. Bir gün olsun istirahat ettiğini görmedim.”

‘Birikimini kaybetti’

Manço’nun bir dönem devre mülk işine girdiğini söyleyen Şahin, “Ancak işleri istediği gibi gitmedi. 40 yıllık birikiminin çoğunu orada kaybetti diyebilirim. Bana kalırsa 30 milyon lirası gitmiştir. İşler kötüye gittikçe sağlığı da bozulmaya başladı. Eşim, Barış Manço ölmeden 3 gün önce ‘Yılların hatırı var, Barış ağabeyi aramalısın’ deyince telefonun başına geçmiştim. Kendisi Belçika’daki evindeydi. 3 gün sonra İstanbul’a döneceğini söyleyip, ‘Uğra’ demişti. Öldüğü gün, eşimle kendisini ziyarete gidecektik ancak aradığımda sesi yorgun ve bitkindi. Biraz sohbet edince işlerin kötü gittiğini söylemişti. 40 yıllık birikimin sonu gelince kalbi de artık dayanmadı” diye konuştu.

‘İşler kötüye gidince  kalbi artık dayanmadı’

‘Evine bir hafta çiçek geldi’

Haberin Devamı

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Beyoğlu Belediyesi’nin sünnet şöleni vardı. Barış ağabey konsere davet edilmişti. Ancak kendisi konsere çıkmadan ‘Sahnedeyken Tayyip Bey eskortuyla gelir, sirenler çalar, insanların ilgisi dağılır. Ne olur uyaralım’ dedi. Konserde bunlar aynen yaşanınca Barış ağabey sahneden indi. Tayyip Bey elinde çiçeklerle Barış ağabeye gidip uyarının kendisine iletilmediğini anlatmış. Barış ağabey tekrar sahneye çıktı. Belki başka biri olsa bunu yapmazdı. Belki de Tayyip Bey’in ikna kabiliyeti diyelim. Bu olaydan sonra Barış Ağabey’in evine 1 hafta çiçek geldi.”

Manço hayranları Caddebostan’da buluşuyor

Usta sanatçı Barış Manço ölümünün 19’uncu yılında Kadıköy’de anılacak. Manço için bu akşam Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenecek. Full Aksesuar grubunun konser vereceği gecede Manço’nun ailesi, sevenleri bir araya gelecek ve onun şarkılarını söyleyecek. Ücretsiz konser saat 20.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

‘En çok domates çorbasını severdi’

“Barış ağabey en çok domates çorbasını severdi. Antika araba merakı da vardı. Sırf bu yüzden Maslak Sanayi’de dükkân kiralamıştık. Bazen hafta sonları dükkâna gidip arabalarla uğraşır, sonrasında Bağdat Caddesi’nde tur atmaya çıkardık. Benim de 67 model Mustang arabam vardı. Barış Manço ölünce arabayı sattım. Antika araba zevkim Barış ağabeyin ölümüyle son buldu.”