23.04.2018 - 17:14 | Son Güncellenme:
Islak Kek Yapmak İçin Malzemeler
· 3 adet yumurta
· 1 su bardağı süt
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 su bardağı şeker
· 3 yemek kaşığı kakao
· Aldığı kadar un
· Bir paket kabarta tozu
· Bir paket vanilya
Sosu İçin
· 1 bardak ılık süt
· Yarın su bardağı sıvı yağ
· 2 yemek kaşığı kako
·Yarım su bardağı şeker
Islak Kek Yapımı
Püf noktaları ile birlikte şimdi ıslak kek yapımının nasıl yapıldığını anlatacağız. Bir kek yapımında en büyük püf noktası yumurta beyazlarının şekerle birlikte iyice çırpılması mümkünse kar kıvamına kadar çırpmak. Yumurta beyazını şekerle birlikte mikserle güzelce çırpıp kıvamını aldıktan sonra üzerine yumurtanın sarısı, sıvıyağ ve süt eklenir. Sıvılar eklenip köpüren yumurta beyazını söndürmeden bir kez daha karıştıralım. Bir un eleğinin içine bir bardak unu ekleyin üzerine kabartma tozu vanilya ve kakaoyu ekleyelim un eleğinden geçirerek sıvı karışımın üstüne ekleyelim. Bu aşamadan sonra mikser ile işimiz bitti, artık tahta ıspatula ile içten dışa dairesel hareketler ile karışımı karıştıralım. Un oranına bakıp çok sıvı bir karışım olduysa üzerine yarım bardak daha un ilave edebilirsiniz.
Yağlanmış tepsiye ya da kek kalıbına kek hamurumuzu dökelim. Fırınınızın önceden ısıtılmış olmasına dikkat edelim ve ayarını 185 dereceye ayarlayalım ve kek hamurumuzu koyalım. Yaklaşık 40 dakika pişmesini sağlayalım
Kekimiz fırında pişerken bir taraftan sosu hazırlayalım. Karıştırma kabına ılık süt, yağ, şeker ve kakaoyu koyalım ve mikser yardımı iyice karıştıralım. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne bu karşımın hepsini dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz