Gündem‘İnfaz yasası sertleşmeli’

‘İnfaz yasası sertleşmeli’

09.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan MYK toplantısının ana gündem maddesi, son günlerde yaşanan şiddet olayları oldu.

‘İnfaz yasası sertleşmeli’

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan olaylardan çok üzgün olduğunu dile getirerek, “Bu konuyla ilgili görüşlerimi grup toplantısında milletimle paylaşacağım. Ama belli ki mevcut düzenlemeler bu tür olayları önlemeye yetmiyor. İnfaz yasası daha sertleşmeli” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan, toplantı sırasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u Genel Merkez’e çağırarak toplumda infial yaratan adli olaylarla ilgili MYK’yı bilgilendirmesini istedi. Tunç da hem yürüyen soruşturma süreçlerini hem de yeni yargı reformu belgesine ilişkin gelinen noktayı parti yönetimiyle paylaştı. Toplantıda, özellikle toplum vicdanını yaralayan olaylarda cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için şartlı tahliye, denetimli serbestlik, iyi hâl indirimi gibi başlıkların yeniden düzenlenmesi gerektiği görüşü öne çıktı.

Öneriler toplanacak

MYK’da Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir 8. Olağan Kongre Süreci ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. 12 Ekim’de belde ve ilçe kongrelerinin başlayacağını belirten Kandemir, nisan ayında 8. Büyük Olağan Kongre’nin yapılmasını MKYK’ya teklif edeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Kongre sürecinin ilçelerde birer parti içi seçim çalışmasından ibaret olmayacağını kaydeden Kandemir, ana meydanlarda kurulacak stantlarla vatandaşla buluşulacağını, stantlardaki “cumhurbaşkanına yazıyorum” sandıklarıyla vatandaşın şikâyet ve önerilerinin toplanacağını anlattı. Bu öneri ve şikâyetler, yapay zekâ kullanılarak tasniflenecek ve veriler Erdoğan’ın büyük kongrede yapacağı konuşmanın hazırlıklarında kullanılacak.