Gündemİlk dört madde hakkında tartışmak lüzumsuz gerilim

İlk dört madde hakkında tartışmak lüzumsuz gerilim

01.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün başlayacak yeni yasama yılı açılışı öncesi “28. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı” düzenledi. Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:

İlk dört madde hakkında tartışmak lüzumsuz gerilim

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - TBMM’YE YAKIŞMIYOR: (Meclis çalışmaları) Geçtiğimiz yıl genelinde nezih ve fedakâr bir çalışma ortamı ortaya konuldu ancak maalesef zaman zaman kaba sözler, kavgaya varan tartışma görüntüleriyle TBMM’nin bu fedakârca çalışması gölgelendi. Bu görüntüler TBMM’ye yakışmıyor. Yarından itibaren parti gruplarına yapacağım ziyaretlerde bu konuyu özellikle dile getireceğim.

Haberin Devamı

KAPI KAPATILMADI: Yeni anayasa çalışmaları TBMM’nin gündemine gelecek önemli ödevlerden birisi. Geçen yasama yılında kategorik olarak hiçbir siyasi parti kapıyı kapatmadı. Bundan sonra da bu zeminin demokratik üslup içinde tartışmaya uygun bir şekilde açık tutulması, bu müzakerelerin gerçekleştirilmesi için bendeniz de üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye gayret edeceğim.

LÜZUMSUZ GERİLİM: İlk dört madde konusunda Türkiye’de parlamentoda temsil edilen partilerimizin hemen hemen tamamına yakınının herhangi bir iddiasının, teklifinin ya da bir sorununun olmadığı, bundan dolayı ilk dört madde hakkında yapılacak herhangi bir tartışmanın sadece lüzumsuz gerilimlere ve zaman kaybına neden olacağını ifade etmek isterim.

Haberin Devamı

BİR MADDE BİLE YOK: “Meclis Başkanı’nın elinde bir anayasa hazırlığı var ve bu anayasa hazırlığını diğer partilere empoze ediyor” fikri külliyen yanlış bir fikirdir. Meclis Başkanı’nın elinde üzerinde konuşulmuş bir madde bile yoktur. Biz sadece bu sürecin şeffaf ve açık bir şekilde yönetilmesinden kendimizi sorumlu tutuyor ve bu hususta gayret sarf etmeye çalışıyoruz.

NİHAİ HEDEFLERİNDEN BİRİ TÜRKİYE: (İsrail’in Gazze ve Lübnan salıdırıları) Adım adım, bölgede İsrail’e karşı uyanık olabilecek tüm güçlerin bertaraf edildiği bir süreci yaşadık. En son Nasrallah’ın öldürülmesinden sonra ABD’den gelen tutumu görüyorsunuz. Neredeyse “Teşvik ediyoruz, onaylıyoruz” manasına gelen sözler söylüyorlar. İsrail, hazır bölge ülkelerini bu kadar dağılmış vaziyette bulmuşken ve ABD ile Batı bu coğrafyaya fiziki varlığıyla abanmışken “son adımı atayım yani Nil’den Fırat’a kadar büyük İsrail’i kurayım” diyor. Nil’den Fırat’a kadar vadedilmiş toprakların nihai hedeflerinden birisinin Türkiye olduğu aşikârdır. Bunu bilmek için saf olmamak yeterlidir.

Kütüphaneye ‘tasarruf’ ertelemesi

Kurtulmuş, tasarruf tedbirleri kapsamında proje safhasını bitirdikleri Meclis’in yeni kütüphane ve sergi binası inşaatının ertelendiğini bildirdi. Kurtulmuş, elektrikli araç kullanımını teşvik etmek amacıyla şarj istasyonları kurulduğunu belirterek, eski araçların envanterden çıkarıldığını, 19 TOGG marka aracın hizmete sunumu ile 20 elektrikli araca sahip olduklarını söyledi.