Gündem Ilıcak, 5 yıl 10 ay hapse çarptırıldı

Ilıcak, 5 yıl 10 ay hapse çarptırıldı

23.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı’nca imha edilerek kayıtlardan çıkarılmış olan “Tahşiyeciler Grubu”na ilişkin belgeyi bulundurmak ve Tahşiyeciler’e dair yazısı nedeniyle gazeteci Nazlı Ilıcak 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ilıcak, 5 yıl 10 ay hapse çarptırıldı

Nazlı Ilıcak’ın Genelkurmay Başkanlığı’nca imha edilerek kayıtlardan çıkarılmış olan “Tahşiyeciler Grubu”na ilişkin belgeyi bulundurmak ve bu konuda yazdığı bir yazı nedeniyle ‘’Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak’’ suçundan müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, Nazlı Ilıcak başka suçtan tutuklu bulunduğu Bakırköy Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Haberin Devamı

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ilıcak’ı “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla örgütün medya yapılanmasının “darbe çağrışımı” davasında yargılanan gazeteci Ilıcak, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.