Gündem‘İktidarı erken seçime zorlamalıyız’

‘İktidarı erken seçime zorlamalıyız’

12.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi programa katılmak için Çanakkale’ye geldi. Özel, 14 büyükşehir belediye başkanı olmak üzere toplam 21 belediye başkanının katıldığı, il belediye başkanları toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

‘İktidarı erken seçime zorlamalıyız’

İl belediye başkanlarının 6 aylık çalışmalarından gurur duyduğunu söyleyen Özel, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Beyoğlu Belediyesi’nin okullarda başlattığı su sebili uygulaması, diğer belediyeler arasında da yayılmaya başladı. Çanakkale’de çeşmeden akan su içilebiliyor. Çünkü Çanakkale Belediyesi’ni 2019’da AK Parti’den almadık. Alsaydık, AK Parti’den aldığımız bütün belediyelerde olduğu gibi içilemez, çamur gibi su akıyor olacaktı. Her birinize genel başkanınız olarak söylüyorum; şehrinizde çeşmeden su akmıyorsa, akan su içilebilir değilse, okulda babasının, annesinin durumu iyi olanların iyi su alıp içtiği, diğerlerinin çeşmeye dayanıp, hastalığı ağzına dayadığı bir şeye izin vermeyin. Okul sebili uygulamasını hızla yaygınlaştırmanızı ve bu ülkenin yoksul ailelerinin evlatlarının temiz su içme hakkına ve sağlıklarına sahip çıkmanızı özellikle arzu ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Gün sayıyoruz’

Özel şöyle devam etti: “İşsizlik sorununu çözmek için de CHP iktidarı için gün sayıyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) işsizlik rakamlarını açıkladı. 0,3’lük bir düşüşten, yüzde 8,5’luk bir işsizlikten bahsediyorlar. TÜİK’in de rakamlarında gizlemediği, DİSK’in detaylı araştırmalarında tüm kesimler tarafından doğrulandığı şekilde Türkiye’de gerçek anlamda işsizlik 8,8 milyondan 11 milyona çıkmış. Sadece 2023 Ağustos’tan, 2024 Ağustos’a kadar 2,2 milyon yeni işsizin eklenmesiyle geniş tabanlı işsizlik 11 milyona çıkmış durumda. Kim ‘Geçinemiyoruz’ diyorsa, aldığı maaşa itiraz ediyorsa, ürünü para etmeyip, buna itiraz ediyorsa onların yanında olalım. Çünkü muhalefeti ‘Parlamento içindeki muhalefet’, ‘Dışındaki muhalefet’ ayrımı olmaksızın hep birlikte toplumsal bir muhalefete dönüştürmek ve bu iktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız.”