Gündemİkizlerini üç gün görebildi

İkizlerini üç gün görebildi

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in oğlu Burak Örnek (43) kolon kanserinden hayatını kaybetti. Özden Örnek, “Oğlum yeni doğan ikizlerini sadece üç gün görebildi” dedi.

İkizlerini üç gün görebildi

‘Hititler’ ve ‘Gelibolu’ filmlerinin yapımcısı Burak Örnek sekiz aydır kolon kanseri tedavisi görüyordu. Örnek’in bir ay önce ikiz babası olduğu öğrenildi. Oramiral Örnek, “Çok büyük bir kayıp yaşıyoruz. Yeni doğan ikizlerini üç gün görebildi. Kucağına bile alamadı. Geride bıraktığı çocuklarına sarılacağız” dedi. Yönetmen Tolga Örnek’in de kardeşi olan Burak Örnek’in cenazesi bugün öğle vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Oğlunu kaybeden Özden Örnek sonradan FETÖ kumpası olduğu anlaşılan ‘Ergenekon’ ve ‘Balyoz’ davalarında sıkça gündeme gelen bir isimdi. Özden Örnek’in kaleme aldığı öne sürülen, 2001-2003 yılları arasında yaşananları anlatan ‘Darbe Günlükleri’, Nokta dergisinde yayınlanmış, günlüklerdeki darbe planları uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti. Firar eden eski savcı Zekeriya Öz söz konusu günlüklerle ilgili soruşturma başlatmış, Özden Örnek’in ifadesini almıştı. Örnek 22 Şubat 2010’da bu kez başka bir darbe planı iddiasıyla ‘Balyoz’ soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. 3.5 yıl cezaevinde yatan Özden Örnek, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Davanın bozulması üzerine yapılan yeniden yargılama sonucunda hakkındaki iddiaların uydurma ve delillerin sahte olduğu gerekçesiyle beraat kararı verilmişti. Örnek 19 Haziran 2014’te tahliye olmuş ve oğlu Burak Örnek’in kullandığı araçla Silivri Cezaevi’nden ayrılmıştı.

Haberin Devamı

İkizlerini üç gün görebildi