GündemHollandalı gazeteciye terör örgütü PKK'dan tehdit! Yaşadıklarını anlattı

Hollandalı gazeteciye terör örgütü PKK'dan tehdit! Yaşadıklarını anlattı

02.01.2023 - 20:41 | Son Güncellenme:

Suriye'nin kuzeyindeki durumu haberleştirdi, orada yaşayanların sesini duyurmaya çalıştı. Yaptığı haberler terör örgütü PKK'nın hoşuna gitmeyince ölümle tehdit edildi. Hollandalı gazeteci Rena Netjes yaşadıklarını, aldığı tehditleri CNN Türk'e anlattı.

Rena Netjes CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Gerçekten korkmuyorum ama çekiniyorum. Örneğin geçen yıl Afrin'de oturan Kürt arkadışım ile röportaj yaptım, hatırlıyorum ve PKK'nın 4 suiksat girişiminden kurtuldu. Bir defasında her yerel medya tarafından bile öldüğü ilan edildi. Onunla da konuştum ve bana "devam et" dedi. Çünkü onlar sadece seni korkturmak istiyorlar, seni durdurmak istiyorlar dedi. 2016 yılından beri sahadaki sesleri duyuruyorum. Suriye Kürtleri genel olarak PYD/YPG hakkındaki hususlardan çok farklı. Yıllarca araştırdım, arkadaşlarımla görüştüm, orada yaşayanlarla birebir konuştum. Şimdi bunun çok mükemmel bir şekilde gerçekten doğru olduğunu anlıyorum. YPG'nin sürdürdüğü büyük propaganda gösterisine katılmak yerine yani evet DEAŞ'a karşı mücadele ediyorlar ama onların ikinci bir yüzü daha var. Suriyeli Kürt ve Suriyeli Arap kardeşlerini öldürmek ve ezmekten geri durmuyorlar. Birkaç gün önce Kürt Ulusal Konseyindeki 2 muhalif siyasetçi kaçırıldı mesela. Batının desteğe rağmen bir baskı gücü yok, bu hep devam ediyor. Kendilerini demokrat gibi portre ederek bir propaganda yapıyorlar ama durum tam olarak öyle değil. " dedi.

Haberin Devamı

Netjes sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:Bu hafta Paris'ten gelen görüntülerden bence çok fazla çevrelenmiş hissediyorlar ve bu kadar saldırgan olmalarının nedeni bu. Paris sokaklarında bayraklarının bu kadar çok olduğuna gerçekten şaşırdım. Amsterdam'da gösteri yapıldı ve aynı zamanda PKK Avrupa'da terör örgütü olarak tanınıyor. Ben bunu tweet atarak belirttim, bu ikisi aynı anda nasıl oluyor diye. Birincisi onlar batıdaki Kürt davasına sempatiyi ve daha fazla bağımsızlık için bunu kullanıyorlar. Ama bir yandan kendi Kürt kardeşlerini bastırırken kendilerini tüm Kürtlerin sesi olarak portre ediyorlar. Kuzey Suriye dışında binlerce Kürt var ve Suriye demokratik güçlerinin alanlarına geri dönmüyorlar. Çünkü kendilerini güvende hissetmiyorlar. Kendilerini batı ve demokratların ideal ortağı gibi gösteriyorlar. DEAŞ'a karşı mücadele ediyorlar ama bu hikayenin tek bir kısmı. Batılı çoğu politikacı Kuzey Suriye'de yalnızca Kürtlerin olduğunu düşünüyor ama büyük bölgelerde Araplar yaşıyor. PKK'nın Suriye kolu ve PKK'nın kendisi bu Arapları o bölgelerden kovmaya çalışıyor. Bu nedenle Türkiye 2016'da DEAŞ'a karşı mücadele ve aynı zamanda bunu da durdurmak için müdahalede bulundu ve hikayenin bu bölümü batıda böyle bilinmiyor.