GündemHarp okullarının gururu... Kadın teğmenler

Harp okullarının gururu... Kadın teğmenler

02.09.2024 - 06:50 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez Kara, Hava ve Deniz Harp Okullarının birincileri kadın öğrenciler oldu. Tüm Türkiye’yi gururlandıran tablo, sosyal medyayı da salladı.

Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni 30 Ağustos’ta, Deniz ve Hava Harp Okullarının Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni ise 1 Eylül’de düzenlendi. Kara Harp Okulu’ndan Teğmen Ebru Eroğlu, Hava Harp Okulu’ndan Teğmen İkra Kuyumcu ve Deniz Harp Okulu’ndan Teğmen Şeyda Yıldırım, eğitimlerini birincilikle tamamlayarak TSK tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Birinci olan teğmenler, diplomalarını Cumhurbaşkanı  Erdoğan’dan aldı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: TESADÜF DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu herhangi bir tesadüf değil, kızlarımızın gerçekten Harp Okullarımıza olan ilgi ve alakası, bunun neticesinde çalışmaları ve verdikleri mücadele, bu mücadeleyle de hamdolsun kara, hava, deniz, buralardaki alınan netice” diye konuştu. Erdoğan, “Bu tabi bizim için ayrı bir şeref nişanesi. Demek ki kızlarımız başarır. Başarılı olmanın ötesinde özellikle de asker olarak başarır” ifadelerini kullandı.

Harp okullarının gururu... Kadın teğmenler

DENİZ HARP OKULU BİRİNCİSİ

Teğmen Şeyda Yıldırım, 2002’de İzmit’te doğdu. Osman ve Nesrin Yıldırım çiftinin üç çocuğundan ilki olan Yıldırım, ilk ve orta öğrenimini Kocaeli’nde tamamladıktan sonra 2019 yılında Şehit Özcan Kan Fen Lisesi’nden mezun oldu. Yıldırım, İngilizce biliyor.

Haberin Devamı

Harp okullarının gururu... Kadın teğmenler

KARA HARP OKULU BİRİNCİSİ

Teğmen Ebru Eroğlu, 2000 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. Cemil Eroğlu ve Nermin Eroğlu çiftinin ilk çocuğu olan Ebru Eroğlu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Genç teğmen, iyi derecede Rusça biliyor.

Harp okullarının gururu... Kadın teğmenler

HAVA HARP OKULU BİRİNCİSİ

Hava Harp Okulu’nu birincilikle tamamlayan Teğmen İkra Kuyumcu 2001’de İzmir’de doğdu. Kemalpaşa’da yaşayan Vedat ve Zekâvet Kuyumcu’nun üç çocuğundan ilki olan İkra Kuyumcu, ilk ve orta öğrenimini Manisa Turgutlu’da tamamladıktan sonra 2020 yılında İzmir Amerikan Lisesi’nden mezun oldu. İngilizce ve İspanyolca bilen Kuyumcu’nun mezun olduğu İzmir Amerikan Koleji’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Zekası, öğrenme isteği ve yüksek algısıyla ACI’da (İzmir Amerikan Lisesi) iz bırakan öğrencilerimizden İkra Kuyumcu Hava Harp Okulu’nu birincilikle bitirerek bizleri gururlandırdı. Mezunumuzu kutluyor, seçtiği yolda çok güzel yerlere geleceğine inanıyoruz” denildi.

Harp okullarının gururu... Kadın teğmenler

TEOG BİRİNCİSİ

Teğmen Kuyumcu, 2014-2015 öğretim yılında TEOG’da 500 tam puan alarak birinci oldu. Burslu olarak İzmir Amerikan Koleji’ni kazandı. Kocatürk Okulları Genel Müdürü Mehmet Alak, Kuyumcu’nun okullarına kayıt sürecini kendisinin başlattığını belirterek şunları anlattı: “İkra’nın ailesi Ulucak’ta oturuyordu ve annesi Zekavet Hanım önce İkra’nın ikiz kardeşlerini bizim okula getirdi. Sohbet sırasında çok başarılı bir kızının da olduğunu başka okulda okuduğunu söyledi. Aileyi ve İkra’yı ikna ettik, bizim okulumuza 4. sınıfta getirdi. İkra çok başarılı bir süreç geçirdi ve TEOG’da da birinci oldu. Yolu açık, başarıları daim olsun.”​

Haberin Devamı

‘KADINLAR EN ÖNDE’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medyada hesabından, birincilikle mezun olan kadın teğmenlerin fotoğraflarını paylaşarak “Havada, Karada, Denizde kadınlar en önde!” mesajını paylaştı. Bakan Göktaş Teğmen İkra Kuyumcu, Teğmen Ebru Eroğlu ve Teğmen Şeyda Yıldırım’ın Türkiye’nin öncü kadınları arasında yerini aldığını belirterek “Cumhuriyet tarihinde ilk kez tüm dönem birincilerinin kadın olmasından ötürü kendilerini ayrıca tebrik ediyor, onların nezdinde Türkiye Yüzyılı idealini yücelten tüm kadınları selamlıyorum” ifadelerini kullandı.