GündemHamileliğin 37. haftasında neler olur?

Hamileliğin 37. haftasında neler olur?

13.04.2018 - 14:46 | Son Güncellenme:

37 haftalık bir gebe için artık hamileliğin sonuna doğru gelinmiş demektir. 37 ila 41.haftalar arası doğum her an gerçekleşebilir. Bu dönemlerde anne adayının her an bu duruma hazırlıklı olması gereklidir.

Hamileliğin 37. haftasında neler olur

37.haftada Bebekle İlgili Gelişmeler

Bebek 37.haftada nerdeyse 3 kg civarındadır. Bu döneme gelmiş bir bebek artık erken doğum riskini atlatmış bir bebek demektir. Hamileliğin son haftaları olsa da bebek anne karnında her şekilde gelişmeye büyümeye devam eder. Ve bebeğin başı artık aşağı durumdadır. Yapılan sık muayenelerde rahimde nasıl durduğu kontrol edilir.

37.Haftada Annedeki Değişiklikler

37.haftasında olan bir anne adayında artık zorlu bir dönem aktiftir. Özellikle bebeğin büyümesi ve artık rahimde yer bulamaması sebepleri ile birtakım ağrılar yaşamaya başlar. Bunların başında sırt ağrıları, kasık ağrıları gelir. Diş etlerinde hassaslık ve kanamalar, kabızlık, özellikle geceleri artan kramplar, varis, sık idrar gibi durumlarla karşı karşıyadır.

37.Haftada Doğum Başlangıcı Belirtileri

Haberin Devamı

37.haftada anne adayları için doğum her an gerçekleşebilir. Özellikle rahim ağzı açıklığı kontrolleri için bu dönemler sık doktor muayenelerinin olması gereken dönemdir. Rahim kasılmaları yaşanabilir. Eğer açılma başlarsa da doğumun gerçekleşmesi yaklaşık 10 saatlik bir zaman dilimine yayılabilir. Suyun gelmesi, devamlı yaşanan kasılmalar, vajinal kanama başlaması doğum başlıyor demektir.

37.Haftada Annedeki Psikolojik Değişimler

37. haftada olan bir anne adayında fizyolojik değişiklikler ve ağrıların yanı sıra psikolojik açıdan da huzursuz dönemlerin başlangıcıdır. Gerek yaşanan ağrılar ve kramplar gerek doğum korkusu gibi sebeplerle endişeler artış gösterir, sık sık huzursuz edici rüyalar görür, korkular artar. Devamlı stresli ve depresyondadır.

37.Haftada Hamile Kadının Vücudundaki Değişiklikler

Doğuma artık haftalar kaldığı için anne adayının vücudu da deyim yerindeyse tetiktedir. Bebeğin ağırlığının artması ile birlikte annenin kendi kilosu artı bebek kilosu birleştiğinde baskılarda artış gösterecektir. Bu da anne için ağrılar olarak geri dönüş yapar. Özellikle kasık bölgesinde yaşanan ağrı ve kramplar çoğu zaman endişe yaratır. Bu dönemde vajinal akıntıların çok fazla olması da vücudun verdiği değişikliklerin başında gelir. Ancak bu akıntılarda kanama fark edildiğinde bu durum önem arz eder ve hemen doktor kontrolü gereklidir.