Gündem‘Hakimler bağımsız’

‘Hakimler bağımsız’

16.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi 2022 Yılı Toplantısı’nın ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin, açıklamada bulundu.

‘Hakimler bağımsız’

Bozdağ, temyiz yolunun açık olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Hakimler görevlerinde bağımsızdır, kararlarını vicdani bir kanaatle oluştururlar, ona göre karar verirler. Hiçbir makam, kişi ya da kurum hakimlere emir veya talimat veremez, genelge gönderemez. Yargılama yapılırken muhatapların statüsüne göre bir yargılama yapılmaz. Yargı konuma bakmadan, kanuna, delile, dosyaya bakarak vicdani kanaatle hükmünü oluşturur, ona göre kararını açıklar. Sayın İmamoğlu hakkında kesinleşmiş ne bir siyasi yasak ne de hapis cezası vardır. Böyle bir algı oluşturmak doğru değildir.”

Haberin Devamı

‘En aciz belediye başkanı’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İmamoğlu hakkındaki yargı kararına ilişkin şunları söyledi: “Yargıya saygı duymak lazım. Yargıyı töhmet altında bırakmak doğru bir davranış değil. Kesinleşmemiş, daha adımları olan bir yargı kararı var. Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar. Biz yapsak çarmıha gererler. Kendi içlerindeki siyasal tartışmayı bizi basamak kullanarak siyasallaştırmaya çalışıyorlar... Çöpünü toplamaktan, İETT otobüslerini çalıştırmaktan aciz bir belediye başkanı, belki de tarihin İstanbul’daki en aciz belediye başkanı, bütün yapamadıklarını ‘acaba hukukun verdiği bir karar üzerinden örtüp başka bir adım atabilir miyim?’ Halk her şeyi görür. Bir hadsizliğe de müsaade etmemek lazım, Tayyip Erdoğan İstanbul’un ve tarihin görmüş olduğu en başarılı belediye başkanıdır, tarihin en başarısız belediye başkanıyla Tayyip Erdoğan’ı kıyas etmek, ağza bile almak çok büyük hadsizlik örneğidir. Birileri Bizans oyunlarıyla beceriksizliklerini örtmeye çalışabilirler ama her şey halkın önünde cereyan etmektedir.”