GündemGünün yemek tarifleri ve Ramazan iftar menüleri! (Bugün ne pişirsem?) 31 Mayıs 2017

Günün yemek tarifleri ve Ramazan iftar menüleri! (Bugün ne pişirsem?) 31 Mayıs 2017

30.05.2017 - 12:27 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının başlaması ile beraber iftar menüleri en çok merak edilenler arasına girdi. Bugün ne pişirsem? derdine düşen ev hanımlarına özel yemek tariflerini günlük olarak olarak hazırlamaktayız. 31 Mayıs 2017 gününün iftar menüsünü sizlere sunuyoruz. İşte 2017 Ramazan iftar menüleri...

Günün yemek tarifleri ve Ramazan iftar menüleri (Bugün ne pişirsem) 31 Mayıs 2017

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sofralarına şenlik geldi. 2017 Ramazan ayının dördüncü gününde ev hanımları yine güzel bir iftar sofrası kurmak için yemek tariflerini araştırıyor. İftarda ne pişirileceği büyük sorun olurkan en özel yemeklerin tariflerini sizler için bu haberimizde derledik. Bugünkü iftar menüsünde sizlere, Acılı tarhana çorbası başta olmak üzere Rulo köfte, Mısırlı pilav ve tatlı olarak Çilekli milföy pasta tarifleri hakkında bilgi vereceğiz...

ÇEŞİTLİ YEMEK TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ACILI TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 su bardağı tarhana
1 su bardağı haşlanmış börülce
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kemik suyu
Su
Tuz

Günün yemek tarifleri ve Ramazan iftar menüleri (Bugün ne pişirsem) 31 Mayıs 2017


Hazırlanışı

Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Biber salçasını ekleyin ve bir iki kere karıştırın. Tarhanayı ilave edin. İyice karıştırın ve soğuk su ilave edin. Topaklanan tarhanayı ezerek açın. Kemik suyu ekleyin ve son olarak haşlanmış börülceleri ilave edin. Tuzunu ve suyunu ayarladıktan sonra kaynatın. Kuru nane serpip sıcak servis yapın. Tarhanayı acılı sevenler için ek olarak pul biber koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

RULO KÖFTE NASIL YAPILIR?

Malzemeler

500 gr kıyma
2 adet yufka
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı
1/2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz

Günün yemek tarifleri ve Ramazan iftar menüleri (Bugün ne pişirsem) 31 Mayıs 2017

Hazırlanışı

Kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, iri dövüşmüş cevizi, iri dövüşmüş fıstığı, tuzu, karabiberi, kimyonu koyup yoğurun.

Kıvamı katı olursa biraz sıvı yağ ile yumuşatın. Köfte harcını ikiye bölün, yufkayı tezgaha açın. Fırça yardımı ile yufkalara su sürün, bir ucundan tutup yufkayı içe doğru katlayın. Üzerine köfteyi rulo yapıp koyun.

Sağ ve sol uçlarını içe doğru katlayın, sıkı sıkı köfteyi rulo yapın. 2 parmak kalınlığında kesip şişlere geçirin. Yağladığınız fırın kabına dizin ve 180 derece fırında pişirin.

Haberin Devamı
MISIRLI PİLAV NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 çorba kasesi pirinç
1,5 çorba kasesi su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu mısır
1 tatlı kaşığı tuz

Günün yemek tarifleri ve Ramazan iftar menüleri (Bugün ne pişirsem) 31 Mayıs 2017

Hazırlanışı

Pirinci üstünü geçecek kadar sıcak suda 20 dakika kadar bekletin, içine bir çay kaşığı kadar da tuz atın.
Daha sonra pirinci yıkayıp süzün.

Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyun, pirinci karıştırarak iki üç dakika kavurun.

Daha sonra suyunu katın, mısırı ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pilavın beyaz olması için içine bir iki damla limon damlatın.

Üzeri göz göz olunca kontrol edin, piştiyse altını kapatıp tencereye peçete koyup ağzını kapakla örtün.

15 -20 dakika dinlenmeye bırakın.

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA NASIL YAPILIR?

Malzemeler

½ paket milföy
Yarım kilo çilek
Pudra şekeri
Krema malzemeleri
1 litre süt
3 adet yumurta sarısı
2,5 çay bardağı toz şeker
140 gr un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Günün yemek tarifleri ve Ramazan iftar menüleri (Bugün ne pişirsem) 31 Mayıs 2017

Hazırlanışı

Milföyü buzluktan çıkarıp çözülmesi için 15 dakika bekleyin. Milföyler çözüldükten sonra üzerlerine biraz un serpip merdane ile inceltin.

İncelttiğiniz milföylerin üzerlerine çatal yardımıyla delikler açın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serip milföyleri dizin. Daha önceden ısıttığınız 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Haberin Devamı

Pastanın kreması için sütün yarısını şeker ile birlikte tencerede kaynatın. Sütün diğer yarısını da bir kaba alın.

İçine yumurta sarılarını, nişastayı ve unu da ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı kaynayan süte ekleyin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan alın. Kremaya son olarak tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Milföylerden birini alın, üzerine krema ve ince dilimlenmiş çileği koyun.

Tekrar bir kat milföy, krema ve çilek koyun. En üst kata milföy koyup pudra şekeri dökün. Milföyleriniz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.