GündemGündüzleri nakliye akşamları barınak

Gündüzleri nakliye akşamları barınak

25.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bazı nakliyat firmaları, hasarlı evlerden eşyalarını almak isteyen depremzedelerden astronomik ücretler istiyor. Bu şirketlerin kamyoncu Mesut Gül’den ders alması gerekir. Kendisi de depremzede olan Gül, gündüz mazot ücreti karşılığı ev taşıyor, gece ise aracını barınak olarak kullandırıyor

Gündüzleri nakliye akşamları barınak

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem kenti adeta yerle bir etti. Kentte ve Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Diğer yandan da hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Kentte göç edenlerin sayısı oldukça yüksek ancak kalanlar da bir o kadar çok. Kentte hasarlı evlerinden eşyalaranı almak isteyenler de var. Bunu fırsata çeviren bazı nakliyat firmaları, hasarlı evlerinden eşyalarını taşıyan vatandaşlardan astronomik ücretler alırken gecesini gündüzüne katan yardımsever vatandaşlar, karşılık beklemeden depremzedelerin acısına ortak oluyor. Kendisi de depremzede olan Mesut Gül de bu isimlerden biri. Gül gündüzleri sadece mazot parası karşılığında ev taşırken, gece ise aracını depremzedelere barınak olarak kullandırıyor.

Haberin Devamı

‘Para için geliyorlar’

Depremin yaşandığı ilk günlerde yakınlarını kaybeden depremzedelerin cenazelerini kamyonetiyle taşıdığını, şimdilerde ise acılı insanlara yardım amacıyla bir beklenti olmadan yakıt parasına nakliye hizmeti sunduğunu anlatan Gül, “Dışarıdan gelen nakliyeciler ve firmalar buraya para kazanmaya geliyorlar. Çok yüksek fiyatlar istiyorlar. Ben kendi aracımla 50 ya da 100 lira mazot parasıyla yardımcı olmaya çalışıyorum. Onu da param olmadığı için alıyorum. İlk zamanlar insanların cenazelerini götürmelerine yardım ettim. Odun taşıdım” dedi.

Gündüzleri nakliye akşamları barınak

Kasaya ısıtıcı koydu

Ev taşırken parmağını kırmasına karşın depremzedelere yardımcı olmaya devam eden Mesut Gül, brandayla üstünü kapattığı kamyonetini çadır bulamayan ailelere geceleri barınak olarak açıyor. Açık olan kamyonet kasasının içine ısıtıcı da koyduğunu aktaran Gül, “Ben para peşinde değilim her yerde yemek var. Depremzedenin halinden depremzede anlar” dedi.