GündemGay çiftin nikâh şahidi Çakal Carlos

Gay çiftin nikâh şahidi Çakal Carlos

20.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’da eşcinsel evliliğe onayın ardından iki gay mahkûm nikâh masasına oturdu. Biri seri iki katilin nikâh şahitleri ise çok konuşuldu: Terörist Çakal Carlos ve Yahudi karşıtı komedyen M’bala

Gay çiftin nikâh  şahidi Çakal Carlos

Fransa’da eşcinsel evliliğe izin verilmesinin ardından ilginç bir nikâh töreni yaşandı. Eşcinsel iki mahkûm ünlü terörist Çakal Carlos lakaplı Ilich Ramirez Sanchez’in şahitliğinde cezaevinde evlendi. Poissy cezaevinde yaşanan olayda, Alfredo Stranieri (56) ve Germain Gaiffe (45) isimli mahkumların nikahı Poissy kasabasının Sosyalist Belediye Başkanı Frederik Bernard tarafından kıyıldı.

Evlat edinecekler
Diğer şahidin ise Yahudi karşıtı esprileriyle tartışma yaratan Afrikalı komedyen Dieudonne M’bala olduğu açıklandı. Dieudonne törene gelinliğe benzeyen beyaz bir elbiseyle geldi. Eşcinsel çiftten Stranieri (56), 2003 yılında dört kişiyi öldürmekle suçlanarak ömür boyu hapis cezası almıştı.
Seri katil Stranieri verdiği ilanlarla bulduğu kurbanlarını öldürdükten sonra bahçeye gömüyordu. Stranieri’nin evlendiği Gaiffe de yine 2003’te bir adamın kafasını kesip vücudunu parçalara ayırdığı için 30 yıl hapis cezası almıştı. Gaiffe törene beyaz bir gelinlikle geldi. Ancak cezaevi yetkilileri Gaiffe’in kıyafetlerini değiştirmesini söyledi. Eşcinsel çift, mahkûm bir çocuğu evlat edinmek istediklerini de açıkladı. Ayrıca çiftin 2010’da mahkemeye başvurarak eski adalet bakanı Rachida Dati’nin çocuğunun babaları olduklarını iddia ettikleri biliniyor. Çocuğun velayetini isteyen çifte olumsuz yanıt verilmişti. Törenden sonra açıklama yapan Dieudonne, “Bu olay çok güzel. Yarının Fransası, bugünün ailesi” dedi.