Gündem‘Gardırop Atatürkçüsü’

‘Gardırop Atatürkçüsü’

15.04.2009 - 00:56 | Son Güncellenme:

Eruygur’un ofisinde ele geçen belgede Türkan?Saylan için “AB’ye laf söyletmiyor, Gümrük Birliği’ni savunuyor,?Atatürkçüyüm diyor, olmaz böyle şey” deniyor

‘Gardırop Atatürkçüsü’

Ergenekon yapılanmasında “örgütün üst düzey yöneticisi olduğu” iddiasıyla hakkında dava açılan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un ofisinde ele geçirilen belgeler arasında, son Ergenekon dalgasında evi aranan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan’ın adının geçtiği belgeler de bulunuyor. Belgelerde Saylan için “Gardırop Atatürkçüsü” ifadesi kullanılıyor.
İşte ikinci iddianameye de geçen, Cumhuriyet Çalışma Grubu Devre Raporu 11-16 Şubat 2004 başlığını taşıyan rapordan o bölüm:
“Ulusal Birlik Platformu esas benim konum”, “Yaşar Hacısalihoğlu gitti, toplantıya katıldı, bana bilgi getirdi. Beni de çağırdılar ama ben gitmedim. İçinde hoşlanmadığım insanlar var.”
“Türkan Saylan gibi gardırop Atatürkçüleri var. AB’ye laf söyletmiyor, Gümrük Birliği’ni savunuyor, Atatürkçüyüm diyor. Olmaz böyle şey. TÜSİAD’dan farkı yoktur. Atatürkçülüğü istismar ediyor, kullanıyorlar.”
“Berkarda’yı tanırım. Elini taşın altına koymaz. Atatürkçülüğün altını, eğitim politikası ile ticaret politikası vs. ile doldurmazsan ayaksız masa gibi olur.”
“TSK’nın müdahalesi ile ilgili sözünde ne kadar samimi, ona bakmak lazım. Bu söz, TÜSİAD ile örtüşmüyor.”
“Halkın eğitilmesi değil, örgütlenmesi önemli. Ben öğrenciyi eğitiyorum, gidip Fransız şirketinde iş bulup Türkiye aleyhinde çalışıyor. Ulusalcı bakış çok önemli.”
“Yine de araya Yaşar Hacısalihoğlu gibi birini koyup kullanabilirsiniz.” 

Haberin Devamı

Saylan hastanede
ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan, bir süredir kemoterapi tedavisi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü’nde yeniden tedavi altına alındı. 15 yıl önce meme kanserine yakalanan, beş yıl önce de karaciğerinde yeniden uyanan kanserle savaş veren Saylan, bir süredir ağır kemoterapi tedavisi görüyor.  
İSTANBUL Milliyet