11.04.2018 - 11:40 | Son Güncellenme:
Fırında mantarlı ve beşamel soslu makarna:
Malzemeler:
• 1 paket fırın makarna
• 500 gram mantar
• 2 kaşık tereyağı
• 250 gr kaşar peyniri (isteğinize göre arttırabilirsiniz.)
• Dilediğiniz kadar tuz (1 Çay kaşığı)
• Dilediğiniz kadar karabiber
Beşamel sos için:
• 2,5 su bardağı süt
• 1,5 yemek kaşığı tereyağı
• 1,5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 yemek kaşığı tepeleme un
• Dilediğiniz kadar tuz (1 çay kaşığı)
• Dilediğiniz kadar karabiber
Fırında mantarlı ve beşamel soslu makarnanın yapılışı:
Makarnamızı tenceremize koyduktan sonra, üzerini geçene kadar su ekliyoruz. Su içerisine, makarnanın daha yumuşak ve tadının yerinde olması için, yarım yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı yağ ekleyip 8-10 dakika arası haşlanmaya bırakırken bu sırada da mantarlarımızı doğruyoruz.
Haşlanan makarnamızı süzgecimize bıraktıktan sonra da hemen beşamel sos yapımına geçiyoruz. Beşamel sosumuz için, bir tavaya ayçiçek yağını ve tereyağını ekledikten sonra erimesini bekleyelim. Eriyen yağın içerisine unumuzu ilave edip iyice kavuralım, burada püf nokta unu iyi kavurmaktır. Bu aşamada dilediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. İyice kavrulan unumuzun üzerine sütü yavaş yavaş ilave ederken sürekli karıştıralım ve muhallebi kıvamına gelince altını kapatalım. Beşamel sosumuz da hazır olduğuna göre, doğradığımız mantarları bir tavaya 1-5 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek kavuralım.
Her şey hazır olduğuna göre bütün parçaları birleştirelim. Ilıyan makarnamızı derin bir kabın içine alarak üzerine kavurduğumuz mantarları, ekleyelim ve karıştıralım. Karışımı yaptıktan sonra, beşamel sosumuzu da ekleyip tekrar karıştıralım. Üzerine ise; kaşarımızı rendeleyip, her yerine eşit gelecek şekilde dağıttıktan sonra, 180-200 derece arasındaki önceden ısıtılmış fırınımıza verip üzeri kızarana kadar pişirilelim. Fırında makarnanız hazır! Afiyetle misafirlerinize sunup, hep birlikte tadını çıkarabilirsiniz.