Gündem ‘FETÖ’den işlemleri süren hâkimler var’

‘FETÖ’den işlemleri süren hâkimler var’

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, FETÖ bağlantısı nedeniyle hâlâ işlemleri devam eden hakim ve savcılar bulunduğunu belirterek, “Şunu diyemem; ‘bitti’. Bitmesi mümkün değil zaten. Sürekli etkin pişmanlık nedeniyle, itiraflar yoluyla gelenler oluyor. ByLock içerikleri çözülüyor, bu sebeple gelenler oluyor” diye konuştu.

‘FETÖ’den işlemleri süren hâkimler var’

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 4 bine yakın hâkim ve savcının ihracına karar verdiklerini hatırlatan Yılmaz, “Şu anda hâlâ gelen şikayetler var. Bunlar Teftiş Kuruluna havale edildi, onların yürüttüğü soruşturmalar var. Sürekli etkin pişmanlık nedeniyle, itiraflar yoluyla gelenler oluyor. ByLock içerikleri çözülüyor, bu sebeple gelenler oluyor. Farklı ihbarlar yoluyla gelenler oluyor. Onlar hep değerlendiriliyor, soruşturuluyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yılmaz, adli yargıda bin 957, idari yargıda 126 hâkim ve savcı adayının görev yerlerinin 16 Ekim’de çekilecek kurayla belirleneceğini, avukatlıktan geçirilen 400 hakimin daha göreve başlayacağını bildirdi. Yılmaz, sayısal olarak iyi noktaya gelindiğini ancak asıl sıkıntının kıdemli hâkim ve savcı sayısında olduğunu söyledi. İstinaf mahkemelerinin çalışmaya başlamasıyla yasa gereği birçok kıdemli hakimin buralarda görevlendirildiğini hatırlatan Yılmaz, bu nedenle ilk derece yargıda kıdemli hâkim sayısının düştüğünü vurguladı.