25.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:
Meltem Günay - İstanbul
Gönüllülerin öncülük ettiği “Şehit Kütüphaneleri” projesi her geçen gün büyüyor. Türkiye’nin dört bir yanında şehitlerin isimlerini unutturmamak için başlatılan projede 2.5 yılda 150 kütüphaneye ulaşıldı. Projenin Marmara Bölgesi sorumlusu Kerem Eşiyok, “Birkaç arkadaş başladık. Ardından Türkiye’nin her yerinden 300’den fazla gönüllüye ulaştık. Kısa sürede yüzlerce kütüphane açıldı ve açılmaya devam edecek. Amacımız bu kütüphanelerimizin sayısını artırmak ve şehitlerimizi o kütüphaneye gelen gençlerimize unutturmamak. Gençlerimiz ve çocuklarımızda kitaplar aracılığıyla farkındalık yaratmak” dedi.
‘Gençlere ulaşıyoruz’
Eşiyok şunları söyledi: “Kitaptan başka bağış kabul etmiyoruz. Kitapların yeni olması gerekmiyor. Okuduğumuz, bir kenarda bekleyen kitaplar bu kütüphanelerde yüzlerce gencimize ulaşıyor. Bağışçılarımızdan gönderdikleri kitapların içine not yazmalarını istiyoruz, çünkü bu notlar o kitaba dokunan gençlerimizde güzel izler bırakıyor. Bize gönüllülerden ‘Kütüphane kuralım’ teklifi geldikten sonra öncelikle şehidimizin mezun olduğu okullarla görüşüyoruz. O okullarda ihtiyaç varsa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve valiliklere bildiriyoruz. Kurumlardan ve şehitlerimizin ailelerinden izin aldıktan sonra projeyi duyurarak kitap bağışlarını kabul ediyoruz. İmkanlarımız el verdikçe daha çok kütüphane açmak istiyoruz. Daha çok kitap bağışı yapılmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Kitapların dünyasında da yaşayacaklar
- Fırat Kalkanı harekatında şehit olan Yüzbaşı Alper Kocaman’ın adı Ankara’da Mehmet İçkale Ortaokulu’ndaki kütüphanede yaşayacak.
- Trabzon’da şehit olan Eren Bülbül’ün adı, Şırnak Ortabağ Bucağı İlköğretim Okulu Kütüphanesi’ne verildi.
- Batman’da terör saldırısında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın’ın adı Silopi’deki Şehit Kütüphanesi’nde yaşatılacak.
- İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırıda şehit olan polis Fethi Sekin için Şanlıurfa Siverek Selçuk İlkokulu’nda kütüphane açıldı.
- Şırnak Şenoba’da düşen helikopterde silah arkadaşlarıyla şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un adı, Şırnak Kadın Sığınmaevi’ne yapılan kütüphanede yaşatılıyor.