01.05.2018 - 14:33 | Son Güncellenme:
Etli kuru fasulye için malzemeler
Etli kuru fasulye yapılışı
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suya koyup bekletin. Diğer gün suyunu iyice süzüp bir kenara koyun. Kuru fasulyeyi pişireceğiniz düdüklü tencerenin içerisine 1 yemek kaşığından biraz daha fazla sıvı yağ koyup üzerine kuşbaşı doğranmış dana etini ekliyoruz. Ardından etlerin üzerine soğanları küçük parçalar hâlinde doğrayıp ekliyoruz. Yüksek ateşte etlerin rengi kahverengiye dönüp suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ardından üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı acı biber salçasını katın. Eğer kuru fasulyenin acılı olmasını istiyorsanız acı biber salçasını biraz daha fazla katabilirsiniz. Bundan sonra kuru fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Ardından tuzu ve 1 tane küp şekeri ekleyip düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Yüksek ateşte 30-35 dakika kadar pişirin. Kuru fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişebilir. Bu durumda fasulyelerin pişip pişmediğini sürekli kontrol etmelisiniz. Afiyet olsun.
Kuru fasulye yapmanın püf noktaları