GündemEtli kuru fasulye tarifi

Etli kuru fasulye tarifi

01.05.2018 - 14:33 | Son Güncellenme:

Kuru fasulye Türk mutfağının vazgeçilmez sulu yemeklerinden biridir. Mutfaklarda en çok pişirilen yemeklerden biri olan kuru fasulyenin bu tarifine bayılacaksınız. İşte sizler için hazırladığımız nefis etli kuru fasulye tarifi.

Etli kuru fasulye tarifi

Etli kuru fasulye için malzemeler

Haberin Devamı
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 400 gr dana kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Bir miktar tuz
  • 4, 5 -5 bardak sıcak su
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 tane küp şeker

Etli kuru fasulye yapılışı

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suya koyup bekletin. Diğer gün suyunu iyice süzüp bir kenara koyun. Kuru fasulyeyi pişireceğiniz düdüklü tencerenin içerisine 1 yemek kaşığından biraz daha fazla sıvı yağ koyup üzerine kuşbaşı doğranmış dana etini ekliyoruz. Ardından etlerin üzerine soğanları küçük parçalar hâlinde doğrayıp ekliyoruz. Yüksek ateşte etlerin rengi kahverengiye dönüp suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ardından üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı acı biber salçasını katın. Eğer kuru fasulyenin acılı olmasını istiyorsanız acı biber salçasını biraz daha fazla katabilirsiniz. Bundan sonra kuru fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Ardından tuzu ve 1 tane küp şekeri ekleyip düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Yüksek ateşte 30-35 dakika kadar pişirin. Kuru fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişebilir. Bu durumda fasulyelerin pişip pişmediğini sürekli kontrol etmelisiniz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Kuru fasulye yapmanın püf noktaları

  • Öncelikle lezzetli bir kuru fasulye pişirmek istiyorsanız kullanacağınız tüm malzemelerin kaliteli ve doğal olması gereklidir.
  • Yemeğinizin daha kolay ve lezzetli pişmesi için seçeceğiniz fasulyenin cinsine dikkat etmelisiniz. Çoğu zaman en lezzetli olarak bilinen tür ispir şeker fasulyesidir. İspir şeker fasulyesi normale göre daha tombul ve küçüktür.
  • Bir diğer önemli nokta ise fasulyelerin bir gece önceden ıslatılmasıdır. Bu işlem sayesinde fasulyeler yumuşayıp daha kolay pişiyor.
  • Bir diğer önemli husus ise pişirme süresidir. Fasulyelerin cinsinden dolayı pişme süresi değişebilir. Pişirme esnasında sürekli kontrol edilmeli, ne çok diri ne de çok pişmiş olmalıdır.
Yazarlar