29.04.2018 - 12:59 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzerine
Püf noktası
Krem şantiyi çırparken mikser kullanmanız önerilmektedir, aksi halde el çırpıcısıyla yeterli kıvamı almayacaktır. Eğer mikseriniz yoksa bir kavanozun içinde sallayarak da karışımı hazırlayabilirsiniz.
Süslemek için Antep fıstığı, Hindistan Cevizi, fındık veya ceviz içi, renkli şekerlemeler kullanabilirsiniz.
Yağ olarak da tereyağı kullanmak önemlidir. Hem muhallebiye parlaklık verir hem de hoş bir tat katar.
Muhallebinizin soğurken kabuklanmaması için ara sıra karıştırmayı unutmayın.
En önemli püf noktası! Krem şantiyi muhallebinin üzerine yaymadan önce muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olun. Yoksa krem şanti canlı görüntüsünü yitirecek ve eriyecektir.
Yapılışı
Şerbeti hazırlayarak etimek tatlısının yapımına başlayabilirsiniz. Şerbetin tüm malzemelerini bir tencereye alın ve ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra şerbetinizi ocaktan alabilirsiniz.
Daha sonra vanilya ve tereyağı hariç muhallebi malzemelerinin hepsini bir kaba alın. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Piştikten sonra muhallebiniz göz göz olacaktır. (Kaynar gibi göründüğü koyu kıvamlı haline bu isim verilir.) Bu kıvamı gördüğünüzde vanilya ve tereyağını da ekleyin. 2 – 3 dakika daha karıştırdıktan sonra altını söndürebilirsiniz. Daha sonra muhallebiyi soğumaya bırakın.
Etimek tatlısının yapımında bir sonraki aşama için tatlınızı yapacağınız borcamı alın ve tabanına bir kat tuzsuz etimekleri dizin. Soğuduğundan emin olduğunuz şerbeti üzerine dökün. Ardından tamamen soğumuş olan muhallebiyi de üzerine dökün ve ıslattığınız bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin.
Tatlınızı süslemek için
Krem şantiyi ve sütü iyice çırpın. Krem şantiyi etimek tatlısının üzerine yaydıktan sonra yine ıslak bir spatulayla üzerini düzeltin.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Servis önerisi
Fıstık, fındık gibi süsleme malzemelerini servis sırasında koymanız önerilir.