GündemEsenyurt'ta 33 katlı sitede can pazarı! 13 kişi hastaneye kaldırıldı

Esenyurt'ta 33 katlı sitede can pazarı! 13 kişi hastaneye kaldırıldı

31.08.2024 - 12:17 | Son Güncellenme:

Esenyurt'ta bir sitedeki 33 katlı binanın giriş katında çıkan yangında çocuklarında aralarında bulunduğu mahsur kalan 100 kişi kurtarıldı. Dumandan etkilenen 13 kişi hastaneye götürüldü.

Yangın, saat 10.45 sıralarında Yeşilkent Mahallesi Nazım Hikmet Bulvarı'ndaki Fi Tower sitesindeki 33 katlı binanın -2'nci katında elektrik kontağından çıktı.

Haberin Devamı

Dumanları gören çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yoğun dumanların kapladığı sitede çocuklarında aralarında bulunduğu mahsur kalan 100 kişiyi merdiven aracıyla kurtardı. Dumandan etkilenen 13 kişi hastaneye götürüldü. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla söndürüldü.

 

Esenyurtta 33 katlı sitede can pazarı 13 kişi hastaneye kaldırıldı

'CAN KAYBI YOK'

Olay yerine gelen Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, "Yangın bana verilen bilgiye göre -2'de bir elektrik kontağında kaynaklanıyor. Oradaki tahliye borularından 30. kata kadar gidiyor. Yaklaşık 15 vatandaşımız hastaneye kaldırılmış, 100 civarında da vatandaşımız tahliye edildi. Ben ilgili arkadaşlarıma talimat verdim, şimdi o hastanedeki arkadaşların durumlarıyla ilgileniyorlar. Tahliye edilenlerle ilgili bir sorun yok. Bir kısım arkadaşlarımız da dumandan dolayı tedavileri ayakta yapıldı. İtfaiye ekiplerimiz görev başında. Çok şükür bir can kaybı yok, hayati tehlikesi olan da yok şu anda" dedi.

Haberin Devamı

Esenyurtta 33 katlı sitede can pazarı 13 kişi hastaneye kaldırıldı

'YANGININ ORTASINDA KALDIK'

Site sakini Osman Mutlu "Sabah haberleri izlerken bir patlama oldu, baktım ki elektrikler yok. Oturuyordum bir anda bir duman gelmeye başladı. Dışarıya çıkmaya çalıştım ama yangın merdivenleri simsiyah dumanlarla doldu eyvah dedim yanıyoruz. Yangının ortasında kaldık, hemen kapıları kapattım. Islak bezlerle dumanları kestirdim, ondan sonra camları açtık sonra beklemeye başladık.. Dört beş saat kadar. Hayvanlarımız o dumandan nasıl bağırıyorlar.. Zor bela camlara koydum öyle anca kurtardım onları" dedi.

 

 

Esenyurtta 33 katlı sitede can pazarı 13 kişi hastaneye kaldırıldı

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Esenyurt ilçesinde bugün saat 10:40 sularında bir binada başlayan yangından dolayı olaydan etkilenen 13 vatandaşımız; 9 ambulans, 1 UMKE timi ve çok sayıda acil sağlık personelimizden oluşan ekiple ivedi olarak hastanelerimize nakledilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın genel durumu iyi olup 11 vatandaşımız taburcu edilirken 1 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.