GündemErsin Tatar detayları anlattı! Saldırı girişiminde neler yaşandı?

Ersin Tatar detayları anlattı! Saldırı girişiminde neler yaşandı?

30.03.2023 - 13:20 | Son Güncellenme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere'de gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, "Biz yolumuza devam edeceğiz. Biz KKTC'den asla vazgeçmeyiz." dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a saldırı gerçekleşti. CNN Türk yayınında konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar saldırının detaylarına ilişkin bilgileri aktardı.

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın açıklamaları şöyle:

3 gündür Londra'da çeşitli temaslar yapmaktayım. Dün akşam üstü Kings Collage'da Türk cemiyetinin daveti üzerine bir konferans vermeye gitmeden önce Rumların protestolarla konferansı engellemek için bir takım gösteriler yaptığı söylendi. Tabi ben mutlaka konferansa gitmek istediğimi söyledim. Sonuçta kamuyuna duyurulan izin alınan bir etkinlik, gitmem gerekiyordu

Türk gençlerinin daveti üzerine konferansa gitmeden önce bir hareket başlattılar. Gençlerin konferansa katılmamaları için gösteriler olduğu söylendi. Böyle bir hareketin beni engellememesi gerektiğini söyledim. Tabii yola çıktığımızda biraz daha hareket başladı. Oraya gitmeden önce çok sayıda Rum kalabalığı daha da artırmışlar. Yunan bayrakları, pankartlar, sloganlar böyle çirkin sözler... Tabi bunlar bizi üzdü.

Haberin Devamı

ÇİRKİN HAREKETLERDE BULUNMAYA ÇALIŞANLAR DA VARDI

Burası bir üniversite. Ben KKTC'nin seçilmiş Cumhurbaşkanıyım. Ama zihniyet bu: 'Kıbrıs işgal altındadır', 'Türk askeri dışarı', 'Türkiye çıksın gitsin' gibi çok yakışıksız sözler. Bazı güvenlik tedbirleriyle bunlar bastırılmaya çalışıldı, protestoların içinden geçtik. Çünkü ben konferansı yapmakta kararlıydım. Nitekim yaptım, orada bir taşkınlık oldu. Orada sözlü de olsa bir saldırı oldu. Çirkin hareketlerde bulunmaya çalışanlar da vardı. Onları güvenlik ilgilendi.  Biz yolumuza devam edeceğiz.

Biz böyle yolumuza devam edeceğiz. Biz KKTC'den asla vazgeçmeyiz. Kıbrıs'ta bir anlaşma olacaksa bu iki devletli bir anlaşma olmalıdır. Türkiye 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile barışın teminatı olmuştur. O yıldan beri kimsenin burnu kanamamıştır. Biz hep barıştan yana olduğumuzu söylüyoruz, eşitlikten, adaletten bahsediyoruz, sürdürülebilir bir anlaşmadan bahsediyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz.

Ben çok teşekkür ediyorum, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aradı, geçmiş olsun dediler. Hem Türkiye hem KKTC'de bazı yayınlar yapıldı.

İNGİLTERE NE DEDİ?

Haberin Devamı

Hiç bir İngiliz yetkili bana 'geçmiş olsun' demedi. Hukuk çevreleri gereğini yapar diye düşünüyorum biz mesajımızı ilettik. Demokrasinin beşiği olduğunu iddia ettikleri bir yerde benim söz hakkımın engellenmeye çalışılması çok yakışıksız. İçeri girdiğimizde yolumuza devam edeceğimizi söyledik. Bizim artık bu politikadan geri dönmemiz mümkün değil. Kıbrıs'ta kuzeydeki devlet Türk olarak egemen olacaktır. Bu işin geri dönüşü yok

Yazarlar