GündemErgenekon sanığı: Türkiye’de kan davaları böyle oluyor

Ergenekon sanığı: Türkiye’de kan davaları böyle oluyor

14.09.2009 - 18:35 | Son Güncellenme:

.

Ergenekon sanığı: Türkiye’de kan davaları böyle oluyor

SİLİVRİ'de görülen Ergenekon Davasının devam eden duruşmasında tutuklu sanık İbrahim Özcan, Ergenekon davasını kan davasına benzeterek, “Türkiye’de kan davaları böyle oluyor. Bu da bir kan davası sebebi. Uzun süre tutuklu kaldıktan sonra beraat edersem bunun zararını hangi devlet makamı, hangi savcılar karşılayacak? Bu celsede beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Savcı Öz’ün neden askerlik yapmadığı sorulsun?"
Tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu da Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün hangi sağlık sorunu nedeniyle askerlik yapmadığının, sorunun psikiyatrik olup olmadığının sorulmasını istedi. Soruşturma savcılarının İstanbul’da CIA ve MI6 ajanlarıyla buluşup buluşmadığının da sorulmasını talep eden Özoğlu, ”Bunlar sorulunca bu davanın yüzyılın casusluk operasyonu olduğu ortaya çıkacak. Araştırmazsanız bu mahkemede olanlar askeri casusluk yargılamasından kurtulamayacak" dedi.

"38 yıllık sendika hayatımda hiç karakola gitmedim"
Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek, 1971’de sendikacı olduğunu 1975’den beri de 34 yıldır Türk Metal Sendikası’nın genel başkanı olduğunu söyledi. Türk Metal Sendikası’nın 320 bin üye ile Türkiye’nin en güçlü sendikası olduğunu belirten Özbek, 38 yıllık sendika hayatında bir kez bile karakola gitmediğini ifade etti. Yasadışı hiçbir örgüte katılmadığını sözlerine ekleyen Mustafa Özbek, "Bizim fikrimiz, zikrimiz belli. Bizim için devlet var olsun, gerisi önemli değil. Milliyetçi Muhafazakar bir insanım. Bütün bürolardaki evraklar belge yerine geçiyor. 44 klasör de bunlar. Yasadışı, yasaiçi her türlü kurum bize görüşünü gönderir. Yöneticilerle yaptığım konuşmalar mı suç?" dedi.

Haberin Devamı

"70 yaşından sonra bir yere kaçacak değilim"
70 yaşında ve şeker hastası olduğunu belirten Özbek insülin kullandığını söyledi. Sabit ikamet sahibi olduğunu ifade eden Özbek, "6 çocuğum 16 torunum var. 70 yaşından sonra bir yere kaçacak değilim. Bu devletin, memlektin sevdalısıyım. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

"Kanadoğlu bu davanın sanığı mı , şüphelisi mi?"
Tutuklu sanıklardan avukat Levent Göktaş ise Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile örgütsel irtibatı olduğunun iddia edildiğini hatırlatarak, "Kanadoğlu, bu davanın sanığı mıdır, şüphelisi midir öğrenmek istiyorum? Büromda birlikte çalıştığım bir avukatın odasında masasının üstünde açıkta duran alalade bir DVD yüzünden 8 ayı aşkın tutukluyum. Bu DVD’yi ne ben ne de diğer avukat arkadaşlar görmüş. Hukuka aykırı bir arama yapılmıştır" dedi.Poyrazköy’de ele geçirilen silahlarla ilgili tutuklanan 5 SAT subayına savcıları öldürme talimatı verdiği yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu öne süren Göktaş, " ’Tahliye olmazsam, savcıların vurun’ talimati verdiğim için bu subayların tutuklandığı öne sürülüyor. Bu talimatı Levent Bektaş aracılığı ile verildiğim iddia ediliyor. Levent Bektaş kesinlikle Silivri Cezaevi’ne beni görmeye gelmedi. Böyle bir talimatı vermem mümkün değildir" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Cumhuriyet Çalışma Grubu diye bir oluşum yok"
Tutuklu sanık Kurmay Albay Mustafa Koç ise Jandarma içerisinde Cumhuriyetçi Çalışma Grubu diye bir oluşumun olmadığını söyledi. Jandarma Genel Komutanlığı’na yazılı olarak Cumhuriyet Çalışma Grubu olup olmadığını sorduklarını kaydeden Koç, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ise böyle bir oluşum olmadığı cevabının geldiğini ifade etti.