GündemErdoğan-Miçotakis görüşmesi bugün

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi bugün

24.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul edecek.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi bugün

ANKARA Milliyet - Yunanistan’ın Kathimerini gazetesinde görüşmeye ilişkin “Erdoğan görüşmesinin ‘ya Atina ve Ankara arasındaki ikili ilişkilerde bir dönüm noktası işlevi görebileceği ya da temel konularda siyasi diyaloğun yavaşladığı ve gelişme şansının düşük olduğu mevcut çıkmazın devamını sembolize edebileceği” değerlendirmesi yer aldı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’DAN İKİLİ TEMASLAR

Erdoğan, Scholz’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u kabul etti. Erdoğan, Türkiye ve Almanya’nın köklü ilişkileri ve bağları bulunan iki müttefik olduğunu, iş birliğini her alanda geliştirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının gerekli olduğunu, özellikle vize meselesinin bir an önce çözülmesi için Almanya’dan da destek beklendiğini belirtti.

Pezeşkiyan’la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ile görüştü. Erdoğan, Türkiye ve İran arasındaki tarihi ve kültürel bağların iki ülke ilişkilerine her zaman olumlu yansıdığını, yeni dönemde de ilişkilerin her alanda geliştirilerek ilerletileceğine inandığını ifade etti. Erdoğan, İsrail’in bölgede huzuru ve istikrarını tehdit eden saldırganlığına karşı barışa hizmet eden adımlar atılmasının önemli olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi bugün

‘Soykırım davası sonuçlanmalı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile görüştü. Erdoğan, uluslararası hukuka olan güveni korumak için İsrail’e yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde açılan soykırım davasının sonuçlanmasının ve soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Kuveyt Veliaht Prensi’ni kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah’ı kabul etti. Erdoğan, Türkiye ile Kuveyt’in ekonomiden savunma sanayisine kadar birçok alanda gelişim gösteren ilişkilerini ilerletmek için gayretlerin artarak süreceğini belirtti.