Gündem Erbakan’ın kardeşini de dolandırdılar

Erbakan’ın kardeşini de dolandırdılar

30.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Merhum Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan’ın evine giden Suriyeli, “Ben polisim. FETÖ soruşturmasında adınız geçiyor, paralarınızın fotoğrafını çekeceğim” dedi. Zanlı bu sırada paraları ve ziynet eşyalarını alıp kaçtı

Erbakan’ın kardeşini de dolandırdılar

İstanbul Fatih’te uygulama yapan Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kişinin bir binadan elinde poşetle koşarak çıktığını gördü. Polisler, Suriye uyruklu olduğu anlaşılan 19 yaşındaki H.A.’yı durdurup üzerini aradı. Şüpheli şahsın üstünde 13 bin dolar, 19 bin 500 Euro, 20 bin lira, iki adet altın kolye, altı adet altın bileklik, bir çift altın küpe, bir adet altın yüzük ile iki adet inci kolye bulundu. Paranın ve mücevherlerin fazlalığından şüphelenerek Suriyeli genci gözaltına alan ekipler, soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Yalanına inandı

Yapılan soruşturmada şüphelinin Saadet Partisi’nin merhum lideri Necmettin Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan’ın (90) evinin bulunduğu apartmandan çıktığı tespit edildi. Bunun üzerine konu Kemalettin Erbakan’a soruldu. Kemalettin Erbakan kapısını çalan bir gencin kendisini polis olarak tanıtıp, “FETÖ soruşturmasında isminiz geçiyor. Kasadaki paralarınızın fotoğraflarını çekmem gerekiyor” dediğini ve kendisinin de evdeki para ve ziynet eşyalarını çıkarttığını, şahsın bir süre fotoğraf çektikten sonra para ve ziynet eşyalarını alarak kaçtığını anlattı. Kemalettin Erbakan’a ele geçen ziynet eşyaları ve paraları teslim edilirken, mahkemeye sevk edilen Suriyeli genç tutuklandı.