28.04.2018 - 12:20 | Son Güncellenme:
Pirinç Pilavı
Pirinç pilavı ister sade ister arpa şehriyeli ister tel şehriyeli herkesin bayılarak yediği bir yemektir. Tereyağı kokusu ile iyice iştahımızı kabartarak öğlen ve akşam yemeklerimizde sofralarda yerini alır. Genç kızlar için iyi bir pilav yapmayı öğrendi mi bütün yemekleri güzel yapar denir. Şimdi size küçük ama etkili püf noktalarıyla tane tane pilav yapmanın tarifini vereceğiz.
Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle pirincinizi birkaç kez nişastalı suyu gidene kadar yıkayın. Daha sonra tereyağı orta ateşte tencerenizde eritin ve eridikten sonra sıvıyağı ekleyin. Isınan yağınızın arpa şehriyenizi ekleyip renkleri hafif kahverengi olana kadar kavurun. Kavururken yanmamasına dikkat edin. Renk değiştiren arpa şehriyenin üzerine baldo pirincinizi de ekleyerek birkaç dakika pirincinizi kavurun. Üzerine sıcak tavuk suyunu ya da bir buçuk bardak sıcak suda erittiğiniz tavuk bulyonunuzu ekleyin. Tuzunuzu ekledikten sonra bir tutam şeker ve birkaç damla da limon suyu ekleyerek karıştırmadan tencerenizin kapağını kapatın. Pilavınız suyunu çekince ocağın altını kapatıp temiz bir bez ya da kâğıt havluyu üzerine serip tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
Püf Noktaları