GündemEn güzel Hediye

En güzel Hediye

09.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremin vurduğu Diyarbakır’da 133 kişi hayatını kaybetti. 10 katlı apartmanda yürütülen kurtarma çalışmalarında Hediye Aslan, depremin 56’ncı saatinde çevredekilerin sevinç çığlıkları arasında sağ olarak kurtarıldı.

En güzel Hediye

Depremden en fazla etkilenen kentlerden olan Diyarbakır’da arama kurtarma çalışmaları sürerken, 133 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 10 katlı Hisami Apartmanı’nda yürütülen arama kurtarma çalışmalarında ekipler bir kez daha mutlu sona ulaştı. Hediye Aslan, depremin 56’ncı saatinde bulunduğu yerden çıkarıldı. İlk olarak enkazdaki çocuklarını soran Aslan, kepçe ile indirilerek ambulansla hastaneye götürüldü. Aslan’ın çocukları ve diğer kişilerin kurtarılması için ekiplerin çalışması sürüyor.

Haberin Devamı

27 vatandaş yaralı kurtarıldı

İhsami Apartmanı’nda da dün sabah saatlerine kadar 27 vatandaş yaralı kurtarıldığı, 19 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Bağlar ilçesindeki Yoldaş Apartmanı’nın enkazından 55 saat sonra 28 yaşındaki Mehmet Şahin Aykut’un cansız bedenine ulaşıldı. Gencin yakınları ağıt yakarken enkazda arama çalışmaları devam ediyor. Muş AFAD ekiplerini çöken başka bir binanın enkazından ise iki kişinin cansız bedenine ulaştığı bildirildi.

Bağlar ilçesindeki enkaz çalışmaları sırasında ağır hasarlı olan bir binada bir kedi olduğu fark edildi. Arama kurtarma ekipleri aç kalarak yorgun düşen kediyi kepçe yardımıyla binanın ikinci katından kurtarmayı başardı. Mama verilen kedi daha sonra güvenli bölgeye alındı.

Haberin Devamı

‘Kimsenin yanına bırakılmayacak’

Diyarbakır’da deprem bölgesinde dün incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kentte 133 kişinin hayatını kaybettiğini, 871 kişinin yaralandığını açıkladı.

Diyarbakır’da deprem sonrası yıkılan 7 bina ile ilgili incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Bozdağ, kentte enkazdan 254 kişinin çıkarıldığını, 133 kişinin öldüğünü, 121 kişinin sağ açıklarken, hastanelere yaralı olarak 871 kişinin başvurduğunu, bunlardan 742’sinin tedavisinin sürdüğünü kaydetti. Bozdağ, hastanede yatan 129 yaralıdan 38’inin durumunun ağır olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Diyarbakır’da 7 müstakil bina tamamı yıkıldı, bunlardan biri içerisinde insan olmayan bir bina. Ama 6 tanesi içerisinde vatandaşlarımızın olduğu bina. 184 daire olduğunu görüyoruz, 570 civarında vatandaşımızın kayıtlarda bu bölgede yaşadığı görünüyor, ancak enkazdan çıkan yaralılara baktığımızda kayıt dışı olan, misafirlik için o evlerde bulunan pek çok vatandaşımızın bulunduğunu ifade etmek isterim.”

Bozdağ, Diyarbakır genelinde 10 bin 6 personel ve bin 160 aracın bu süreçte görevlendirildiğini aktardı. Bozdağ, “Şu ana kadar 773 çadır kuruldu, 7 bin civarında vatandaşımızı istekleri halinde burada ikametini sağladık. Sosyal tesislerde 168 bin 421 vatandaşımızı barındırdık” dedi. Bozdağ, vatandaşlarla diyalogu sırasında yargı sürecinin devam ettiğini, ihmali, kusuru olanlar varsa hepsinin bunun hesabını vereceğini, kimsenin yanına bırakılmayacağını söyledi.