GündemElazığ'da bulunan yavru babun Gaziantep'te! İşte sağlık durumu...

Elazığ'da bulunan yavru babun Gaziantep'te! İşte sağlık durumu...

09.03.2025 - 14:34 | Son Güncellenme:

Elazığ'da bulunan ve ilk bakımı yapılan babun yavrusu, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na yerleştirildi. Yoğun bakımda olan babunun tedavisi yaklaşık 2,5 ay sürecek.

Elazığ'da 6 Mart'ta kent kırsalında yürüyüş yapan bir kişinin bulduğu ve Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiği yavru babun, buradaki ilk kontrolünün ardından Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na getirildi.

Haberin Devamı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yavru maymunun Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan hastanede kan tahlilleri, nabzı, kulak ve diş kontrolleri ile ağız yapısının incelendiğini söyledi.

“ŞU AN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE KALIYOR”

Babuna bazı tedaviler uyguladıklarını belirten Özsöyler, şöyle konuştu:

"Hayvanda ileri derecede su kaybı ve buna bağlı olarak mineral ve vitamin kaybı bulunmaktaydı. Biz de mineral ve vitamin takviyesi yaptık. Şu an yoğun bakım ünitesinde kalıyor. Buradaki tedavisi bittikten sonra yavru maymunu Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan diğer babun türü maymunların yanına bırakacağız. Bu tedavi süresi yaklaşık 2,5 aydır. Daha sonraki yaşamını da burada sürdürecek."

Elazığda bulunan yavru babun Gaziantepte İşte sağlık durumu...
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

KEŞFETYENİ
Günler sonra ortaya çıktı! Soluğu başka ülkede aldı
Günler sonra ortaya çıktı! Soluğu başka ülkede aldı

Cadde | 09.03.2025 - 13:30

Hakkında 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenen sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, tahliye edilmişti. Tahliye sonrası açıklama yapan ve bir süre sosyal medyadan uzak kalacağını söyleyen Durmaz'dan yeni paylaşım geldi.