19.05.2017 - 08:48 | Son Güncellenme:
Klâsik Türk Sanatları alanında dünyadaki ilk bienal olan Yeditepe Bienali; 2018 yılının 15 Mart – 15 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul’da, 60 gün boyunca çeşitli etkinliklerle gerçekleşecektir.
Bienal ile; ülkemiz ve sahip olduğu kültürel, sosyal, sanatsal değerlerin dünya halkları ile paylaşılması hedeflenmektedir.
“Ehl-i Hiref” temasının işleneceği bienal kapsamında; sergiler, seminerler, paneller, konferanslar, açık oturumlar, film gösterimleri, müzik dinletileri, iç ve dış mekan enstalasyon çalışmaları, atölye çalışmaları, geleneksel sanatların duayenlerini anma programları, tanıtıcı-tamamlayıcı geziler ve ziyaretler düzenlenecektir.
Bienal boyunca gerçekleştirilecek programlar için öncelikle; Tarihi Yarımada Fatih’te bulunan tarihi mekânların kullanılacağının bilgisini veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir; “8500 yıllık tarihi geçmişi olan, imparatorlukların başkentliğini yapan bu coğrafyada yine bu kadar önemli bir sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Klasik Türk Sanatlarının dünya genelinde tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inandığım ‘Yeditepe Bienali’ni himayeleri altına alarak bize tarifi mümkün olmayan büyük bir onur yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a en kalbi duygularımla teşekkürü arz ederim.” dedi.
Yeditepe Bienali I. İstişare Toplantısı’nda konuşan Klasik Türk Sanatları Vakfı yöneticilerinden Muhammed Emin Demirkan; vakıflarının kurulma amacı olan klasik sanatlara hizmet hedefinin aynı zamanda bu bienalin temel amacı olduğunu belirtti.
Bienale proje sunmak isteyenler; www.yeditepebienali.com internet sitesi üzerinden ya da proje@yeditepebienali.com adresine projelerini göndererek bienal yönetimine ulaştırabilirler. Yine aynı site üzerinden başvuruyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilirler.
Üniversiteler, akademisyenler, sanatçılar ve öğrencilerin fikirlerini ve eserlerini sergileme imkânı bulabilecekleri önemli bir platform olan bienale, 16 Haziran 2017 tarihine kadar proje başvurusu yapılabilecektir.
Sanatkarları ve sanatseverleri, eser ve projeleriyle; ülkemizde ve dünyada bu alanda ilk defa gerçekleştirilecek bienalde görmekten mutluluk duyarız.